Gençler nazara geldi

Gençlerbirliği nazara geldi ve seri de bitti!

Üst üstte üç maçlık galibiyet ve beş maçlık yenilmezlik serisini, kendisine her zaman ters gelen Keçiörengücü karşısında üstelik evinde sona erdiren kırmızı-siyahlılar 11 puanda kalarak 10.sıraya geriledi

Koca Çınar’ın hemşerisinden çektiğini başka hiçbir takımdan çekmedi… Bugüne kadar yaptığı 7 maçın sadece birini kazanırken, 4 karşılaşmadan sahadan boynu eğik ayrıldı… 2 mücadelede ise takımlar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Aslında bu maçta yitirilen 3 puandan çok, geçirdikleri sakatlıktan dolayı Kaptan Yasin Güreler ve takımın ofanstaki beyni Amilton’un kayıpları Gençlerbirliği’nin canını daha çok acıtacak nitelikte… 7 maçın tamamında ilk 11’de direkt olarak yer alan Yasin sezonu kapatırken, tecrübeli Brezilyalı ise yaklaşık bir ay takımdan ayrı kalacak.

Keçiören maçında da açıkça görüldü ki Amilton olmadan Gençlerbirliği’nde hücum etkinliğinden söz etmek olası değil. Açıkçası takımını sırtlayan bu oyuncunun yerini doldurmak öyle kolay gözükmüyor… Recep Karatepe, bu futbolcunun üstlendiği görevi kime verecekse ona 7 haftalık videoları izlettirip, organizasyon becerisini ezberletmesi gerekir. Ataklarda görülen ve gittikçe artan Amilton- Djitte ikilisinin uyumlu iş birliği, bu ayrılık döneminde de çok aranacak gibi gözüküyor.

Zaten kısıtlı bir kadroya sahip bir ekibin banko oynayan 2 oyuncudan bir anda mahrum kalmasının yarattığı olumsuzluğu atlatması pek kolay olmayacak…Dilerim ki koca çınar, bu dönemi en az kayıpla atlatır.

Gençlerbirliği’nin geçen sezon ile yeni sezonki ilk 7 haftalık durumu arasında pek bir fark yok… Ligde ilk 7 haftayı 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 11 puanla tamamlayan kırmızı siyahlılar, geçtiğimiz sezonki performansını tekrarlamış oldu.

Bu arada TRT Spor yönetiminin Başkentin bu köklü kulübüne karşı naklen yayın açısından takındığı tavrı da anlayabilmiş değilim… TRT Spor, Gençlerbirliği'nin bu sezon evinde oynadığı 3’üncü maçı da canlı yayın akışına almamış oldu. Lig 4’üncüsü ile 9’uncusu iki takımın oynayacağı üstelik bir Başkent derbisi niteliğindeki maç dururken, lig 16’cısının maçını yayınlamak da ne demek oluyor?  Çok sevdiğim arkadaşlarımın olduğu TRT Sporda en kısa sürede Gençlerbirliği’ne karşı sürdürülen bu tavrı değiştireceklerine de inanıyorum.

Keçiörengücü’ne gelince… Çok haraketli bir transfer dönemi geçiren Başkent’in 1.ligdeki üçüncü temsilcisi, belki de en iyi transferini daha doğrusu şiddetle ihtiyaç duyduğu forveti son anda kadrosuna kattığı 36 yaşındaki Mame Diouf ile yaptı. Hatay’dan tanıdığımız ve daha sonra Konyaspor ile Göztepe’de de izleğimiz Senegalli futbolcuyu ilk maçında aldığı 3 dakikayı saymazsak ilk 11’de yer aldığı son 2 maçında Iğdır’a 2 ve Gençlerbirliği’ne de 1 gol atarak ne kadar isabetli bir transfer olduğunu kanıtladı.

Ersan Parlatan yönetimindeki mor-beyazlılar, daha çok deplasmanda aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çekti. 7’nci haftada 2’şer galibiyet ve beraberlikle kapattığı dış saha mücadelesini evinde tekrarlayamadı. Aktepe’de oynadığı 3 maçta da 1’er galibiyet, beraberlik ve yenilgi ile tamamladı.

Bu durum aslında yeniden yapılanan bir takım için hiç de kötü bir sonuç değil… Bu hafta konuk edeceği Pendik maçı, sahasındaki kötü performansını düzeltmesi için iyi bir fırsat olabilir.