GGYD Genel Başkanı M. Nezih Allıoğlu, dernek ve derneğin amaçları hakkında bilgi vererek, “GGYD, 21 yıllık bir sivil toplum örgütü. Bugün itibariyle bin 300 üyesi olan, Türkiye’de şimdilik 4 şubesi bulunan bir sivil toplum örgütü. Üyeler arasındaki ticareti, dostluğu, arkadaşı, samimiyeti geliştirmek olan, dertlerinde destek olmak amacıyla kuruldu” diye konuştu. 

“ MEKAN İSTEYİN PARA İSTEMEYİN"

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu da, GGYD Yönetim Kurulu Üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, yapmak istediği projelerini anlattı ve derneğe sosyal tesis ya da mekân vererek destek olabileceğini söyledi. Beşikçioğlu, “Benden mekân isteyin, para istemeyin. Borcu yok, parası da yok belediyenin. Sosyal tesislerden faydalanmanız için elimizden ne gelirse yaparız. Bizim çok büyük bir konser alanımız var. Orada 100 bin civarında kişiyi içeri alabiliyoruz. Ben de dedim ki, ‘Bütün otomobil firmalarımızla bir görüşsek, orada bir fuar mı düzenlesek acaba’ dedik. Hem teknolojiyi göstermek hem de yapacağımız konserlerle markalar kendi lansmanlarını sağlayabilirler. Etkileşim yaşanır” dedi.  Allıoğlu, Ankara’da fuar merkezi eksikliğini vurgulayarak,  “Umarım, Ankara’da eksik olan açık hava fuar merkezini siz burada canlandırırsınız” diye konuştu. 

 Erdal Beşikçioğlu, Etimesgut’ta eğitim seviyesinin çok yüksek olduğuna, ancak hizmetlerin ilçenin entelektüel seviyesine göre yapılmadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Etimesgut marka bir ilçe olacak. Çankaya’nın üstünde bir yapıya da sahip olabilir. İç dinamiği de bize bunu gösteriyor. Şimdi biz buradaki insanlara, sosyal yaşama özendirecek birtakım etkinliklerle evlerden dışarı çıkıp ilçe içerisinde bir devinim sağlaması, Çankaya gibi sosyal hayatların idame ettirmelerini sağlamaları için çalışacağız. Otobüsümüz yok, ulaşımımız sıkıntılı. 300 bin nüfusa göre okullar organize edilmemiş. Çok iş var, ama telaş etmeden hızlı bir şekilde halledilecek bir yapı. Özellikle öğrencilerin burada olmaları gerekiyor, belediyeye ait bir yurt ortamı yok maalesef. Yurtların bir an önce yapılması, buranın renkli ve yaşayan bir hayata kavuşması gerektiğine inanıyorum.  Kurslar, eğitimler çok kötü. Binaları yapmışız ama işletmeyi becerememişiz. Çok daha renkli bir hayatımız olacak ve burası bir marka şehre dönüşecek.” 

Allıoğlu ve Beşikçioğlu arasındaki keyifli sohbetin ardından Allıoğlu, GGYD tarafından yayınlanan “Girişimcinin El Kitabı” isimli kitabını Beşikçioğlu’na hediye etti. Allıoğlu, ayrıca günün anısına Beşikçioğlu’na plaket takdim etti.

 

Muhabir: Nursel Dilek MANAVBAŞI