Geçim-seçim

Erken seçim söylemleri giderek yoğunlaşıyor.

Ana muhalefet partisi sözcülerinin içinde bulunulan ekonomik çıkmazdan kurtulması, ülkenin çözüm bekleyen sorunlarının giderilmesi için erken seçimin kaçınılmaz olduğu yolundaki söylemleri, sivil toplum kuruluşları ve çaresizlik içinde kıvranan vatandaşlarca da destek buluyor.

Yaklaşan kış aylarında yaşam koşullarının daha da ağırlaşacağı gerçeğiyle karşı karşıya bulunan vatandaşlar, ekonomik kriz nedeniyle temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz duruma geldiklerini belirterek, çareyi erken seçime gidilmesinde arıyor.

Halk Ekmek satış bayilerinin önünde oluşan kuyruklar, vatandaşların içinde bulunduğu ekonomik sıkıntının en somut örneklerinden birini oluşturuyor.

Çok sayıda emekli, ‘’emekli yılı’’ ilan edilen dönemde ayakta kalabilmek için mücadele ediyor.

Artan fiyatlar nedeniyle ‘’peynir-ekmek’’, ‘’çay-‘’simit’’ dönemi de çoğu dar gelirliler için sona erdi.

Giderek çekilmez hale gelen ekonomik koşullar nedeniyle, ‘’kilo’’ kavramı, yerini ‘’grama’’ bıraktı. Elma, armut, domates, patlıcan gibi sebze ve meyvelerde de kilonun yerini ‘’tane’’ yöntemi, aldı.

Ekonomide yaşanan olumsuzluklar, erken seçim söylemlerini daha da güçlendiriyor.

Ana muhalefet partisi sözcüleri hemen her fırsatta ‘’erken seçim’’ taleplerini yeniliyor…

Bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de yaptıkları açıklamalarda yaşam koşullarının giderek ağırlaştığını hatırlatarak, erken seçim çağrılarına destek veriyor.

İçinde bulunulan ağır ekonomik koşulların nasıl aşılacağı konusu ivedilikle çözüm bekleyen konuların başını çekerken, siyaset arenasındaki bazı gelişmeler de giderek gündemin ilk sıralarına tırmanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında ‘’yargı mensuplarına yönelik olduğu öne sürülen ’ahmak’’ ifadesi davasından çıkacak sonuç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın partiden ayrılacağına yönelik söylentiler yeni tartışmalara yol açıyor.

Ancak bu gelişmeler de ekonomide yaşanan krizle ilgili tartışmaları gündemden çıkarmaya yetmiyor.

Zor günlerin ardı arkası kesilmiyor.