Spor

Galatasaray'ın yeni 8 numarası McTominay oluyor

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, Manchester United'ın orta saha oyuncusu Scott McTominay'i renklerine katmak için harakete geçti.

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, yeni sezonda orta sahasını güçlendirmek için çalışmaları hızlandırdı. Orta sahada etkili bir ismi takıma kazandırmak isteyen Galatasaray'ın son hedefi Manchester United'ın orta sahası İskoçya milli takımın oyuncusu Scott McTominay. Galatasaray orta sahada Lucas Torreira yanına merkezde oynayabilen McTominay ile görüşme gerçekleştirecek. Takıma gelmeye sıcak bakan İskoç futbolcu, Galatasaray ile Manchester United'ın anlaşmasını bekliyor.

Piyasa değeri 32 milyon euro olan Scott McTominay'ın Manchester United ile 1 yıllık daha sözleşmesi bulunuyor. Manchester United'ın genç akademisinden yetişen McTominay, 2017 yılında beri aynı takımda forma giymektedir. Manchester United formasıyla 252 maça çıkan McTominay 29 gol atıp 8 asistlik bir performans sergiledi. İskoçya Millî Takımı ile 52 maça çıkan McTominay, milli formayla 9 gol atıp 3 asist yaptı. McTominay, hem defansif hem de ofansif katkılar sağlayabilen çok yönlü bir orta saha oyuncusu olarak öne çıkmaktadır.  Hava toplarındaki hakimiyeti, pas yeteneği ve oyun okuma becerisi ile takımın orta sahasında kilit rol oynamaktadır.