Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, yoğun bir transfer dönemi geçirdi. Kadrosunda iyileştirmeler yapan Galatasaray, 10 futbolcu ile yollarını ayırırken 5 futbolcuyu kadrosuna kattı. Sadece Nicolò Zaniolo transferinden bonservis bedeli alan Galatasaray, Victor Nelsson ile karşılıklı anlaşarak sözleşmesini feshetti. Sözleşmesi sezon sonu sona eren Mauro Icardi ile sözleşme uzatılmadı ve yollar ayrıldı.

Galatasaray, yaz transfer döneminde A takım kadrosundan gönderdiği futbolcular şu şekilde:
- Nicolo Zaniolo (5 Milyon Euro bonservis)
- Mauro Icardi (Sözleşme sonu)
- Victor Nelsson (Karşılıklı sonlandırma)
- Gökdeniz Gürpüz (Bedelsiz)
- Batuhan Şen (Bedelsiz)
- Siraçhan Nas (Bedelsiz)
- Elias Jelert (Kiralık)
- Ahmed Kutucu (Kiralık)
- Metehan Baltacı (Kiralık)
- Halil Dervişoğlu (Kiralık)
Galatasaray yaz transfer döneminde kadrosuna 5 kişi kattı. Bu futbolcular 73 Milyon Euro bonservis beledi ödeyen sarı kırmızılılarda en dikkat çeken isin Milan takımından transfer edilen yıldız futbolcu Rafael Leão oldu.

Galatasaray, Portekizli futbolcu için 38 Milyon Euro bonservis ücreti ödedi. Bir diğer transferi olan genç Rus oyuncu Aleksey Batrakov için 25 Milyon Euro ödeyen Galatasaray, Porto'dan transfer ettiği Milli futbolcu Deniz Gül içinde 10 Milyon Euro ücret ödedi. Galatasaray aynı zamanda U23 yabancı kuralına uyan 2 yabancı oyuncuyu kiralık olarak kadrosuna kattı.
Galatasaray, yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı futbolcular şu şekilde:
- Rafael Leão (38 Milyon Euro)
- Aleksey Batrakov (25 Milyon Euro)
- Deniz Gül (10 Milyon Euro)
- Lesley Ugochukwu (Kiralık)
- El Chadaille Bitshiabu (Kiralık)





