Esengül-Fatih Daşkesen çiftinin iki çocuğundan küçüğü Saltukbey Ortaokulu'nun son sınıf öğrencisi Elifnaz Daşkesen, Erzurum'da kadın futbol takımı olmadığı için katılmak üzere ayrıldı. Futbol oynayan ağabeyinin ilerlemesi giderek bu spora doğru yönelen Elifnaz Daşkesen 5. sınıftan beri top koşturuyor. Palandöken ilçesindeki Çelebispor Futbol Okulu'nun açmayı planladığı Kadın Futbol Takımı'na yazılan Daşkesen, kendisi gibi kayıt yaptıran iki kız bir süre sonra okula gelmeyince yalnız kaldı. Buna çok üzülen Elifnaz, antrenörlerin de oluru ile çalışmaları erkeklerle sürüyor.

GOL MAKİNESİ

Performansıyla dolduran Elifnaz Daşkesen, bir gol makinesi gibi. Akranları, bir kadın futbol takımına girmeden önce Daşkesen'in hedefi olan az 6-7'lik bir golle maçına çıktı, ardından milli takımda oynadı. Maçlarda kendisinin bir verim gösterdiğini belirten Daşkesen, "Ben 5-6 yaşlarındaydım, abim bir futbol kulübündeydi. Orada çok hevesle abimi izliyordum benim de bir an hevesim başladı. Yaklaşık 3 yıldır Çelebi'ye geliyorum. İki yıldır tek değildim ama bu son yıllarda Tek kız olarak bu kadar erkek olarak devam ediyorum.Çok iyi bir şekilde ayrı ayrı seviyorum.Takımdaki arkadaşlarım benim için aynı durumda değiller. Fanatiğiyim, milli takımda oynamak istiyorum. Çalışmalar çok iyi gidiyor, hafta sonu cumartesi, pazar geliyorum, antrenman yapıyorum" diye konuştu.

F U T B O L O K U L U N U N T E K K I Z O G R E N C I S I N I N H E D 412458 114623

"KADIN FUTBOL TAKIMINI KURAMADIK"

Çelebispor Futbol Okulu Başantrenörü Aydın Tanas ise "Erzurum'da maalesef kadın futbol takımı olmadığı için kız çocuğumuz bizi tercih etti. O nedenle yan tarafta futbol oynuyor. Erzurum'da maalesef kadın futbolu olmadığı için çocuklar bizim yanımıza geliyor. Olsa onlar için çok çok iyi olur Çünkü dönem dönem talepler geliyor. Kadın futbol takımı için talepler geri çevriliyor. Aramızda olan Elif, o talepler doğrultusunda 'Ben oynamak istiyorum' dedi, o yüzden benim için beraberlik sağladı.

"ELİFNAZ ÇOK İYİ"

Elifnaz Daşkesen'in takım arkadaşı Yusuf Emre Temur (12) da "Elifnaz çok iyi bir oyuncuyla rekabet ederken zaten çok zorlanıyorum. Çoğu erkekten daha iyi" dedi.

Editör: Haber Merkezi