Spor

Filenin Sultanları’ndan dört dörtlük ABD etabı

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi’nin(VNL) ikinci haftası olan ABD etabında çıktığı dört maçın tamamından zaferle ayrıldı.

Dünya 1 Numarası A Milli Kadın Voleybol Takımı, VNL’in ikinci haftasını ABD’nin Texas Eyaleti, Arlington şehrinde oynadığı dört müsabaka ile tamamladı. Sırasıyla Almanya, Sırbistan, Güney Kore ve ABD ile mücadele veren Filenin Sultanları, 4 maçta aldığı dört galibiyetle puanını 18’e çıkararak 4. sıraya yükseldi.Ay yıldızlılar VNL’in üçüncü haftasını Hong Kong’da oynayacağı dört karşılaşma ile tamamlayacak.

ALMANYA, GÜNEY KORE VE SIRBİSTAN’DA ZORLANMADIK

ABD etabının ilk maçında 1. setti kaybeden ve diğer üç seti alan Filenin Sultanları Almanya’yı 3-1’le geçti.

Zorlu Sırbistan karşısında ise ilk iki seti kazanan Ay-yıldızlılar üçüncü seti kaybetsede dördüncü seti alarak maçtan 3-1 zaferle ayrıldı.

2. haftanın üçüncü maçında Güney Kore ile karşılaşan Milliler, rakibini üç sette de rahat geçerek maçı 3-0 kazanmasını bildi.

ABD’Yİ KARAR SETİNDE GEÇTİK

Filenin Sultanları ABD etabının en zorlu mücadelesini ev sahibi karşısında verdi. Birinci seti 25-21 kaybeden Milliler, ikinci seti 25-20, üçüncü seti ise 25-21 kazandı. Dördüncü seti ise 25-12 kaybeden Filenin Sultanları, maçı karar setine götürdü. Karar setinde ise üç sayı geriye düşmesine rağmen pes etmeyen Ay-yıldızlılar seti 15-12, maçı da 3-2 kazanarak hanesine 2 puan daha yazdırdı.