Spor

Filenin Sultanları Olimpiyatlar’da çeyrek finalde

Paris 2024 Yaz Olimpiyatları ikinci maçında Dominik Cumhuriyeti’ni 3-1 mağlup eden A Milli Kadın Voleybol Takımı, çeyrek finale yükseldi.

Fransa’nın ev sahipliğinde 27 Temmuz-11 Ağustos 2024 tarihlerinde düzenlenen Paris Olimpiyat Oyunları’nda C Grubunda ülkemizi temsil eden Filenin Sultanları, gruptaki ikinci maçında Hollanda ile South Paris Arena 6’da karşı karşıya geldi.

İlk sete iyi bir başlangıç yapamayan Sultanlar, Dominik karşısında 8-4 geriye düşünce Santarelli setteki ilk molasını kullandı. Mola dönüşünde Dominik’in etkili hücumlarını karşılamakta zorlanan Milliler, skorun 13-7’ye gelmesiyle ikinci molayı kullanmak zorunda kaldı.

Molanın ardından devam eden karşılıklı sayılarla skor 18-13’e geldiğinde Dominik, setteki ilk mola hakkına başvurdu. Moladan iyi dönen Sultanlar, farkı 3’e kadar düşürüp skoru 23-20’ye getirince Dominik, setteki son molasını kullandı. Molanın ardından iyi savunma yapan Dominik, seti 25-21 alarak maçta durumu 1-0’a getirdi.

İkinci sete etkili hücum ve iyi savunma ile başlayan Sultanlar, skoru 7-3’e getirince Dominik, setteki ilk molasını kullandı. Molanın ardından Vargas ile sayılar bulmaya devam eden Ay-yıldızlar, skoru 14-8’e getirince Dominik setteki ikinci ve son molasına başvurdu. Molanın ardından farkın kapanmasına izin vermeyen Sultanlar seti 25-18 kazanarak maçta skoru 1-1’e getirdi.

Üçüncü sete de iyi başlayan Sultanlar, sette 12-7’lik üstünlüğü yakaladı ve Dominik mola hakkına başvurdu. Mola dönüşünde de savunmadan ödün vermeyerek sayılar bulmaya devam eden Milliler, skoru 17-11’ getirince Dominik, setteki ikinci ve son molasını kullandı. Molanın ardından farkı yavaş yavaş eriten Dominik, skoru 24-22’ye getirince Santarelli setteki ilk molasını kullandı. Mola dönüşünde Vargas’la sayı bulan Milliler, seti 25-22 kazanarak setlerde 2-1 öne geçti.

Dördüncü sette de iyi savunmayı Vargas’ın hücümları ile süsleyen Sultanlar, skoru 5-1’e getirince Dominik setteki ilk molasını aldı. Mola sonrasında da hatasız oyununu sürdüren Milliler, 20-13’lük üstünlüğü yakaladı ve Dominik setteki son mola hakkına başvurdu.

Mola dönüşünde farkı açan Sultanlar, seti 25-15, maçı ise 3-1 alarak 3 puanı hanesine yazdırdı. Ve çeyrek finale yükseldi.

Maçın en skoreri 31 sayı ile Vargas olurken Dominik Cumhuriyeti’nden Martinez takımıa 14 sayılık katkı sağladı.