Spor

Filenin Sultanları final için parkeye çıkacak

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları yarı final maçında yarın İtalya ile karşılaşacak.

Fransa’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Paris Olimpiyatları’nda mücadele veren ve ülke tarihinde ilk defa yarı finale yükselme başarısı gösteren Filenin Sultanları yarın saat 21.00’de finale yükselmek için İtalya ile karşı karşıya gelecek. Güney Paris Arena’da oynanacak müsabaka TRT 1 kanalından naklen yayınlanacak. İki takım son olarak geçtiğimiz pazar günü grup aşamasında kozlarını paylaşmış ve 3-0’lık skorla kazanan taraf İtalya olmuştu.

SULTANLAR’DA TEK HEDEF GALİBİYET

Olimpiyat serüvenine C Grubunda başlayan Filenin Sultanları, Hollanda’yı 3-2, Dominik Cumhuriyeti’ni 3-1’le geçmiş, İtalya’ya ise 3-0 mağlup olarak grubunu ikinci sırada tamamlamıştı.

Nefes kesen çeyrek final müsabakasını karar setinde kazanarak Çin’i mağlup eden Ay-yıldızlılar, yarın İtalya’yı da yenerek adlarını finale yazdırmayı hedefliyor.

Dün oynanan çeyrek final maçında sakatlanarak oyundan ayrılan Cansu Özbay’ın yarı final maçında forma giymesi beklenmiyor.

İTALYA MAĞLUBİYET YÜZÜ GÖRMEDİ

Olimpiyatlara Filenin Sultanları ile aynı grupta başlayan ve Hollanda, Dominik Cumhuriyeti ve Türkiye’yi mağlup ederek gruptan lider çıkan İtalya, dün çeyrek final etabında karşılaştığı Sırbistan’ı da 3-0’lık rahat bir skorla geçerek adını yarı finale yazdırdı.