Spor

Filenin Efeleri Slovenya’ya boyun eğdi

FIVB Milletler Ligi’nin(VNL) 2. hafta ilk maçında Slovenya ile karşılaşan A Milli Erkek Voleybol Takımı, müsabakadan 3-0 mağlup ayrıldı.

Tarihinde ilk defa VNL’e katılan A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2. haftanın ilk müsabakasında Japonya’nın Fukuoka şehrinde bulunan West Japan General Exhibition Centre’da Slovenya ile karşı karşıya geldi.

İlk sete 2-0 geride başlayan Filenin Efeleri, 3-0’lık seri ile karşılık vererek 3-2 öne geçti. 6-6’ya kadar karşılıklı sayılarla devam eden sette savunmasını sertleştiren Slovenya skoru 12-8’e getirdi. Ve bu skorun ardından baş antrenör Cedric Enard ilk molasına başvurdu.

Molanın ardından 2-0’lık bir seri daha yakalayan Slovenya farkı 7 sayıya çıkarınca Enard ikinci ve son molasını kullandı.

Molanın ardından Filenin Efeleri, Kaan Gürbüz etkili servisleri ile farkı 3’e indirince Slovenya setteki ilk molasını kullandı.Molanın ardından etkili servislerini sürdüren Filenin Efeleri farkı 1’e kadar düşürse de hücumda yapılan direkt hatalar sonucunda ilk seti Slovenya, 25-22’lik skorla aldı.

Karşılıklı sayılarla başlayan ve 13-13’e kadar eşitliğin bozulmadığı ikinci sette Filenin Efeleri iyi savunma ile skoru 15-13’e getirdi. Bu skorun ardından Slovenya setteki ilk molasını kullandı.  Molanın ardından savunma sertliğini sürdüren Ay-yıldızlar, 18-15’lik üstünlüğü yakaladı. 3 sayılık fark, 21-18’e kadar devam edince Slovenya setteki ikinci ve son molasına başvurdu.

Mola sonrası 3-0’lık seri bulan Slovenya, skoru 21-21’e getirdi. Bu skorun ardından Enard setteki ilk molasını aldı.

Mola dönüşü etkili hücümlarını sürdüren Slovenya 23-22’lik üstünlüğü yakalayınca Enard, setteki ikinci ve son molasını almak zorunda kaldı. Ay yıldızlılar, mola dönüşü 2-0’lık seri ile skoru 24-23’e getirse de Slovenya 3-0’lık seri ile karşılık verdi. İkinci set 26-24 Slovenya üstünlüğü ile tamamlandı.

Eşitliğin karşılıklı sayılarla 8-8’e kadar devam ettiği üçüncü sette 2-0’lık seri yakalayan Efeler skoru 10-8’e getirdi. Bu skorun ardından Slovenya  2-0’lık seri yakaladı ve skor 10-10’a geldi. Slovenya’nın savunma sertliği etkili hücumla birleşince skor 14-11’e geldi ve Enard üçüncü setteki ilk molasını kullandı.

Mola sonrası hücumda etkisini sürdüren Slovenya, 17-12’lik üstünlüğü yakaladı. Bu skorun ardından Milli Takım, setteki ikinci ve son molasına başvurdu. Mola dönüşü Efeler farkı 3’e kadar düşürse de Slovenya’nın etkili oyununa karşılık veremedi. Slovenya üçüncü seti 25-20 maçı ise 3-0 kazandı.

Bu skorla birlikte Filenin Efeleri VNL’de 5. mağlubiyetini alarak 1 puanla 15. sırada kaldı. Slovenya ise 13 puanla liderlik koltuğuna oturdu.