Bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen Orman Cup turnuvasının ilk maçında, OGM Ormanspor ile Fenerbahçe M. Sait Zarifoğlu Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi.

İlk çeyreğe çok iyi başlayan Ormanspor 7-0’lık seri yakaladı ve maçın ilk molası Fenerbahçe’den geldi. Molanın ardından sert savunmasını başarılı hücumlarla taçlandıran Ormanspor farkı giderek açtı ve ilk çeyreği 29-14 önde tamamladı

Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci çeyrekte Ormanspor, skoru 35-18'e getirince Fenerbahçe mola hakkına başvurdu. Fenerbahçe'nin dış atışlardan bulduğu sayılar ile fark 12'ye inince(38-24) Ormanspor çeyrekteki ilk mola hakkını kullandı. Molanın ardından Fenerbahçe iyi savunma ile farkı 10'a kadar indirdi. Ve ilk yarı 43-33’lük Ormanspor üstünlüğü ile sonuçlandı.

Üçüncü çeyrekte Fenerbahçe 10 sayılık farkı eritse de çeyrek sonunda daha etkili oynayan Ormanspor farkı yeniden açtı üçüncü çeyrek 63-56 Ormanspor’un üstünlüğü ile tamamlandı.

Son çeyrek Fenerbahçe muhteşem bir geri dönüşe imza attı. Savunması ile Ormanspor’a sadece 6 sayı veren sarı-lacivertliler hücumlardan bulduğu sayılarla önce farkı kapattı. ardından öne geçerek maçı 75-69’luk skorla kazandı.

Maçın en skoreri, 10 sayı ile Ormanspor’dan Zeynep Şevval Gül olurken Fenerbahçe’den Tilbe Şenyürek takımına 8 sayılık katkı sağladı.

Muhabir: Muhammed Ali Yahşi