Spor

Fenerbahçe Beko Olympiakos karşısında

Avrupa’nın 1 numaralı kupası olarak nitelendirilen EuroLeague’de 2023-2024 sezonu üçüncüsünü, yarın oynanacak Fenerbahçe Beko-Olympiakos karşılaşması ile belirlenecek. Saat 18.00’de Uber Arena’da oynanacak müsabaka, S Sport kanalından şifresiz olarak yayınlayacak.

İki takım son olarak normal sezonun 34. haftasında Yunanistan’da karşı karşıya gelmiş ve uzatmaya giden mücadeleyi Olympiakos, 84-81’lik skorla kazanmıştı.

FENERBAHÇE SEZONU GALİBİYETLE KAPATMAYI HEDEFLİYOR

Final Four yarı finalinde Panathinaikos'a 16 sayı farkla kaybederek büyük bir hayal kırıklığına uğrayan Fenerbahçe Beko, üçüncülük karşılaşmasında Olympiakos’u yenerek EuroLeague 2023-2024 sezonunu galibiyetle bitirmeyi amaçlıyor.

Sarı-lacivertliler normal sezonda 21 maçta 14 galibiyet alarak ligi 5. sırada tamamlayan sarı-lacivertliler, play-off etabında Monaco’yu serilerde 3-2 ile geçmiş ve adını dörtlü finale yazdırmıştı.

OLYMPIAKOS FİNALİN RÖVANŞINI İSTİYOR

2016-2017 Sezonu EuroLeague finalinde Fenerbahçe Beko’ya 80-64 kaybeden Olympiakos 7 yıl aranın ardından yine Final Four’da karşılaşacağı Fenerbahçe Beko’yu geçerek hem sezonu 3.’lükle kapatmak, hem de finalin rövanşını almayı hedefliyor.

Normal sezonu 5. sırada tamamlayan Yunan ekibi, play-off etabında Barcelona’yı serilerde 3-2 ile geçmiş, Final Four yarı finalinde ise Real Madrid’e 87-76 mağlup olarak 3.’lük karşılaşmasında Fenerbahçe’nin rakibi olmuştu.