Muhammed Ali YAHŞİ

Turkish Airlines EuroLeague 2023-24 sezonu 5. hafta maçında Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı,  Bayern Münih’e konuk olacak. 21.30'da BMW Park'da oynanacak mücadele S Sport tarafından canlı yayınlanacak. Karşılaşmada  Olegs Latisevs (Letonya) baş hakemlik, Jordi Aliaga (İspanya), ile Nick Van Den Broeck (Belçika) ise yardımcı hakemlik görevini üstlenecek.

FENER SERİYİ SÜRDÜRMEK İSTİYOR

Turkish Airlines EuroLeague’de geride kalan çift maç haftasında kendi evinde Panathinaikos’u 83-69, Asvel’i 101-86 yenen Fenerbahçe Beko Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde de pazar günü oynadığı Galatasaray derbisini deplasmanda 74-62 kazandı. Çıktığı son üç maçından da galibiyetle ayrılan Fenerbahçe Beko deplasmanda Bayern Münih’i de yenerek galibiyet serisini sürdürmek istiyor.

Fenerbahçe Beko’da sakatlıkları bulunan Tyler Dorsey ve Yiğit Hamza Mestoğlu takımla idmanlara başlarken Galatasaray maçında diz sakatlığı yaşayan Yam Madar ve bireysel idman süreci devam Metecan Birsen Bayern Münih maçında forma giyemeyecek.

BAYERN MÜNİH KENDİ EVİNDE GALİBİYET ARAYACAK

EuroLeague’de bu sezon oynadığı dört maçta iki galibiyet alan Bayern Münih,geride kalan çift maç haftasının ilk karşılaşmasında deplasmanda Baskonia’yı 68-76 ile geçti. Cuma günü konuk olduğu Barcelona’ya ise 98-59 yenildi. Pablo Laso’nun öğrencileri, Bundesliga’da bu sezon çıktığı dört maçta ise üç galibiyet aldı. Son olarak 22 Ekim Pazar günü Hakro Merlins Crailsheim’ı deplasmanda 62-97 ile geçen Bayern, Fenerbahçe karşısında ev sahibi avantajını kullanarak galibiyet arayacak.

“TECRÜBELİ BİR TAKIMA KARŞI OYNAYACAĞIZ”

Itudis

Bayern Münih maçı öncesinde karşılaşmayla ilgili açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Beko koçu Dimitris Itoudis, “Son derece atletik, tecrübeli ve iyi yönetilen bir takıma karşı deplasmanda oynayacağız. En son deplasman maçımızda çok kötü bir başlangıç yapmış ve karşılaşma boyunca onları yakalama çabası içine girmiştik. Süreklilik sağlamaya ve yaptığımız işte daha uzun süreler boyunca tutarlı olmaya çalışıyoruz” dedi.

“TARAFTAR AVANTAJIMIZI KULLANMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Maç önü değerlendirmelerinde bulunan Fenerbahçe Beko’nun pivot oyuncusu Sertaç Şanlı ise, takım olarak iyi bir haftayı geride bıraktıklarını ifade ederek, “Şimdi EuroLeague’de zorlu bir görevimiz var. Bayern Münih iyi ve etkili bir takım. Fiziksel olarak artılarını özellikle ribaundlara çok iyi yansıtıyorlar ve bu alanda EuroLeague’nin en iyi ekiplerinden biri karşımızda olacak. Münih’te taraftarımızın bizi Ataşehir’deki gibi destekleyeceğini biliyoruz ve bunun da avantajını kullanmaya çalışacağız. Sert ve keyifli bir mücadele olacağına inanıyorum. Kazanmak ve bu sezon EuroLeague’deki ilk deplasman galibiyetimizi almak istiyoruz” diye konuştu.

Editör: Ezgi Bardakçı