Kültür-Sanat

‘Farklı Bakış III’ Ankaralı sanatseverlerle buluşuyor

Neslihan Arzu Keteci ve Gülseren Özgör Dinçer’in birlikte açtıkları üçüncü sergi olan, “Farklı Bakış III” Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi’nde, 24 Haziran Pazartesi günü ziyarete açılacak.

Sanatçılar Neslihan Arzu Keteci ve Gülseren Özgör Dinçer’in birlikte açtıkları üçüncü sergi “Farklı Bakış III” Çağdaş Hat Sergisi, Ankaralı sanatsverlerin beğenisine sunulacak. Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi’nde, 24 Haziran Pazartesi günü ziyarete açılacak sergi, 29 Haziran 2024’e kadar her gün 10.00- 19.00 saatleri arasında görülebilecek.

‘TÜRK-İSLAM SANATLARINDA YENİ BİR SÖYLEM’

İki sanatçı, çalışmalarını şu şekilde anlatıyor:

“Çalışmalarımız; Türk İslam Sanatlarının yeni bir söylem yeni bir çizgisel form ve biçimsel anlatımını kullanarak, yaşam alanlarına yerleşmesi için tasarlanmıştır. Bu çalışmalar; Hat Sanatını Mabedden çıkarıp, yaşam alanlarının merkezine kimliksel ve kişisel olarak geçişini sağlamayı amaçlamaktadır. Resim, grafik, çağdaş ve de dekoratif unsurlar taşımaktadır. Bu da boş olan bir alana yeni söylemler, yeni renkler, yeni formların girişine zemin hazırlamaktadır. Bu çalışmalar; değişen dünya konjonktüründe, insanların, toplumların, yaşamların bu değişimine sanatsal bir katkı ve uyum sağlamaktadır. Çünkü; sanat bir yaşama biçimidir. Tüm inançlara, tüm insanlığın sanat zevkine hitap etmekle beraber, ötekileşmenin toplumları böldüğü, parçaladığı bir ortamda bu sergi bir bütünleşmeyi de öngörmektedir. Bu sergi; sadece görsel bir şölenin yanı sıra insanı ve psikolojisini olumlu yönde etkilemeyi ve katkıda bulunmayı hedeflemektedir.”

NESLİHAN ARZU KETECİ KİMDİR?

1974 yılında Erzurum’da doğan Neslihan Arzu Keteci, Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilgiler Bölümü mezunudur. 2009’dan itibaren yerel gazete ve dergilerde tarihi-kültürel araştırma yazıları yazmaya ve söyleşiler yapmaya başladı. Söyleşilerinin bir arada bulunduğu “Sıla Özlemi – Gurbetteki Erzurumlular” kitabı, 1 Mart 2021’de okurları ile buluştu. 1999’da ‘Kadın Kolları’na dahil olduğu ‘İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı’nda ‘Yönetim Kurulu Üyesi’ ve 2020’den itibaren ‘Kadın Kolları Başkanı’ olarak görev yapmaktadır. 2009’da Fehim İbrahimhakkıoğlu’ndan çakıl taşı ile resim dersi almaya başladı. 2016 yılı itibari ile Prof. Dr. Kenan Gürsoy’un ‘Felsefe Atölyesi’ derslerine katılmaktadır. Keteci, farklı tasarımlarda çakıl taşı kullanma isteğiyle, 2018 yılından bugüne, Hattat ve Müzehhib Muhammet Mağ ile Çağdaş Hat çalışmalarına devam etmektedir.

GÜLSEREN ÖZGÖR DİNÇER KİMDİR?

1964’de Erzurum’da doğan Gülseren Özgör Dinçer, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İçmimarlık Bölümü mezunudur. Mesleğinin yanı sıra, sanatın farklı alanlarına da ilgi duyan Dinçer; teneke kutulardan ve pet şişelerden geri dönüştürerek tablo, çanta, takı ve aksesuar tasarımları yapmaktadır. Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları’nda gönüllü hizmetlerde bulunmaktadır. STK ve İçmimarlar Odası Yönetim Kurulları’nda çeşitli görevlerde bulunmuştur. İç Mimarlar Odası üyesidir. Üyesi olduğu, ‘İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı’nda, 2020 yılından itibaren ‘Kadın Kolları’nda görev almaktadır. 2007-2008 yılları arasında, Dürdane Ünver ve Müjgan Başköylü’den Geleneksel Türk Sanatlarından Katı’ Sanatı eğitimi aldı. 2019’da Fehim İbrahimhakkıoğlu’ndan çakıl taşı ile resim dersi almaya başladı. 2019 yılından bugüne, Hattat ve Müzehhib Muhammet Mağ ile Hat ve İç Mimari birlikteliği yorumlarıyla Çağdaş Hat çalışmalarına devam etmektedir.