Avrupa’nın futbol şöleni Euro 2024’te çeyrek final etabının tamamlanmasının ardından heyecan yarı final karşılaşmaları ile devam ediyor. Finale çıkacak ilk takımın belirleneceği ilk yarı final karşılaşmasında İspanya ile Fransa, yarın saat 22.00’de Münih Futbol Arena'da kozlarını paylaşacak.

TRT 1 kanalından naklen yayınlanacak müsabakanın galibi, 10 Temmuz’da oynanacak  Hollanda-İngiltere maçının kazananı ile şampiyonluk mücadelesi verecek.

Heyecanlı karşılaşmada Slovenya Futbol Federasyonundan hakem Slavko Vincic düdük çakacak. Vincic'in yardımcılıklarını Tomaz Klancnik ile Andraz Kovacic üstlenecek. Maçın dördüncü hakemi ise Slovakya'dan Ivan Kruzliak olacak.

Son olarak 2020-2021 UEFA Uluslar Ligi'nin final maçında karşılaşan iki takımdan Fransa, 2-1’lik skorla kupaya uzanan taraf olmuştu.

TURNUVANIN EN GOLCÜSÜ İSPANYA

Turnuvaya B Grubunda başlayan ve İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk’u kalesini gole kapatarak geçen İspanya,  son 16 turunda Gürcistan'ı, çeyrek finalde ise uzatmalar sonucunda ev sahibi Almanya'yı eleyerek adını yarı finale yazdırdı.

Özellikle kanatlardan yaptıkları etkili hücumlarla dikkat çeken Boğalar, 5 maçta rakip fileleri 11 kez havalandırmayı başararak Almanya ile birlikte turnuvada en golcü takım olarak yer alıyor.

FRANSA SAVUNMASI İLE ÖN PLANDA

Şampiyonaya Avusturya, Hollanda ve Polonya’nın yer aldığı ile D Grubu'nda katılan Fransa, 5 puan toplayarak Avusturya'nın ardından ikinci sıradan son 16’ya adını yazdırdı.

Son 16 turunda Belçika'yı 1-0’la geçen Horozlar, çeyrek final mücadelesinde ise Cristiano Ronaldo’lu Portekiz'i penaltılarda elereyek yarı finale yükselmişti.

Savunması ile ön plana çıkan Fransa kalesinde gördüğü tek golü Polonya karşısında penaltıdan görmüştü.

MUHTEMEL KADROLAR

Avrupa futbolunun devleri yarın oynanacak karşılaşmaya şu kadrolarla çıkması bekleniyor:

İspanya: Unai Simon, Navas, Nacho, Laporte, Cucurella, Olmo, Rodri, Fabian Ruiz, Lamine Yamal, Morata, Williams.

Fransa: Maignan, Kounde, Saliba, Upamecano, Hernandez, Kante, Tchouameni, Camavinga, Griezmann, Kolo Muani, Mbappe.

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ