Spor

Euro 2024’te son finalist yarın belli olacak

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (Euro 2024) yarı final maçında İngiltere ile Hollanda, yarın karşı karşıya gelecek.

Avrupa’nın futbol şöleni Euro 2024’te finale çıkacak ikinci takım yarı saat 22.00’de Signal Iduna Park’ta oynanacak Hollanda-İngiltere maçı ile belirlenecek. Kıran kırana geçecek mücadele TRT 1 kanalından naklen yayınlanacak. Müsabakayı Almanya Futbol Federasyonu’ndan Feliz Zwayer yönetecek.

İki takım son olarak 2019 yılında oynanan UEFA Uluslar Ligi yarı finalinde karşılaşmış ve müsabakayı Hollanda, uzatma yarılarında bulduğu gollerle 3-1 kazanarak adını yarı finale yazdırmıştı.

İNGİLTERE TURNUVADA MAĞLUBİYET GÖRMEDİ

Euro 2024 serüvenine C Grubu’nda başlayan ve Sırbistan’ı mağlup edip Danimarka ve Slovenya ile berabere kalarak 5 puanla lider çıkan İngiltere, son 16 turunda Slovakya’yı, Çeyrek finalde ise İsviçre’yi 2-1’lik skorla mağlup ederek adını yarı finale yazdırmıştı.

HOLLANDA’NIN MAÇLARI GOLLÜ GEÇTİ

D Grubundan Euro 2024’e katılan Hollanda, Polonya’yı 2-1 mağlup ederken Fransa ile 0-0 berabere kalmış Avusturya’ya da 3-2 kaybederek grubunu en iyi üçüncü sırada tamamlamıştı.

Son 16 turunda Romanya’yı 3-0’la geçen Portakallar, çeyrek finalde ise Bizim Çocuklar’ı 2-1 mağlup ederek yarı finale yükselen taraf olmuştu.