Etimesgut Belediyesi çocukların hem fiziksel hem de zihinsel anlamda gelişimlerine katkı sağlayacak eskrim ve tenis kursunu ücretsiz olarak hizmete sundu. Belediye bu iki kursu tercih etmesinin sebebini şu şekilde açıkladı:

Eskrimin diğer sporların çoğuna göre fiziksel olarak seçici olmamasından kaynaklanmaktadır. Kişilerin boyutu, şekli ve ağırlığı eskrim geleceğini belirlemez. Özellikle görme ve elle dokunma hislerini geliştirir. Bu spor, kişilerin vücudunda sağlık, dayanıklılık, sürat, güç, esneklik, denge, refleks, koordinasyon, zamanlama yeteneği, çabuk düşünme ve karar verme yeteneği kazandırır. En önemli katkısı ise; eskrim yolu ile verilen değerlerin ve ahlakın, çocukları sadece spora değil hayata da hazırlayarak mükemmelleştirme noktasına getirmesidir.

Tenis sporunun tercih sebebi ise; en temelde çocukların motor becerilerinin geliştirilmesini sağlamasıdır. Koşma, yön değiştirme, atlama ve sıçrama gibi hareketler motor becerilerin gelişimine, el-göz koordinasyonunun sağlanmasına destek olur. Kasların da gelişimine katkı sağlayarak, çocukların kemiklerinin gelişmesine katkı sağlar. Fiziksel faydalarının yanı sıra en önemli zihinsel kazanımları ise; stratejik düşünme, problem çözme, konsantrasyon ve dikkat, Özgüven ve Özsaygı sağlamasıdır.

Etimesgut Belediyesi’nin ücretsiz olarak verdiği tenis kursu; Göktürk Aile Yaşam Merkezi’nde, Eskrim ise; Devlet Bahçeli Eğitim Spor ve Yaşam Merkezinde verilecektir. Kurslar, haftanın dört günü iki ayrı grup olarak verilecek olup kayıtlar kursun verileceği tesislerde alınmaktadır.

Kaynak: Bülten