Erken seçim

Yaşam koşulları çekilmez hale gelince, siyaset gündeminin ana maddesi de erken seçim oluyor…

İktidar sözcüleri, enflasyonla mücadele konusunda gelecek vaat eden açıklamalarını sürdürürken, bu yöndeki umut kırıntılarını güçlendirecek bir gelişme görülmeyince, iktidara yönelik eleştiriler ve değişim istekleri de yoğunlaşıyor.

Ekonomik durumun kriz boyutlarına ulaştığı dönemlerde muhalefet kanadından gelen erken seçim çağrıları, iktidar sözcülerinin aksi yöndeki açıklamalarına rağmen, geçmiş dönemlerde sandığa giden yolu açmıştı.

İçinde bulunulan ekonomik güçlükler, giderek çekilmez hale gelen yaşam koşulları, işsizlik, ekonomide fren tutmayan kötü gidiş, iktidar kanadının aksi yöndeki açıklamalarına rağmen, erken seçim konusunun siyaset gündeminin en önemli maddesini oluşturacağı açıkça görülüyor…

Belli ki, ‘’Erken seçim olur mu, olmaz mı, olursa ne zaman olur?’’ tartışmaları, siyaset gündeminin ana maddelerinden birini oluşturmaya devam edecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da, konuşmalarında erken seçim vurgusu yapıyor.

Yavaş, erken seçim konusundaki görüşlerini şöyle dile getiriyor:

‘’Bu millet bize güvenerek iş başına getirdiyse, şeffaf, adil, hesap verebilir şekilde, açık ihalelerle yönetip, bu ülkede yolsuzluk olmadan da yönetilebileceğini mutlaka göstermemiz gerekiyor. Yaptıkları karalamalar yüzde 50'yi, yüzde 60'a çıkarttı. Karalamaları ters tepecek. Yapılacak olan ilk erken seçimde mutlaka ama mutlaka iktidara geleceğiz".

Ekonomik sorunların orta vadeli dönemdeki geleceği, erken seçim olasılığının güç kazanmasına ya da gündemden çıkmasına yol açacak.

Kronometre çalışıyor…

‘’Erken mi, zamanında mı sorusu’’ çok  gecikmeden yanıt bulacak.