Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşma gerçekleştirdi. 

Türkiye’de “başıboş köpek” sorunu olduğunu söyleyen Erdoğan, dünyanın hiçbir medeni ülkesinde görülmeyen bir sokak köpeği popülasyonu ile karşı karşıya kalındığını öne sürdü.

Köpeklerin sayısının katlanarak arttığını söyleyen Erdoğan, “Bu başıboş çocuklara, yaşlılara, yetişkinlere saldırıyorlar. Trafik kazalarına sebep oluyoruz. Çocuklarımız bizden kopartıyorlar. Artan kuduz vakaları. Müdahale edilmedikçe sorun daha da büyüyor ve çığırından çıkıyor. Milletimiz bu sorunun çözülmesini istiyor. Sokakların güvenli hale gelmesini istiyor. Bizim bu feryatlara tepkisiz kalmamız düşünülemez. Hayvanlar konusunda kimse bize merhamet dersi vermeye kalkmasın” ifadesini kullandı. 

"Daha önce nasıl enflasyonu tek haneye indirdiysek, inşallah aynısını yine başaracağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle komşularla ilişkilerde asla gerilim peşinde olmadıklarını vurgulayarak, "Yakın çevremizden başlayarak tüm ülkelerle dostluğumuzu ilerletmeye, bölgemizde ve dünyada dostlarımızın sayısını artırmaya bakıyoruz. Bu politikamızda da son derece samimiyiz, kararlıyız, iyi niyetliyiz. Tokalaşmak amacıyla uzatılan hiçbir eli havada bırakmayız. Ortak çıkarlar ve karşılıklı saygı çerçevesinde hareket edildiği takdirde aşılamayacak hiçbir engel görmüyoruz. Nitekim son bir yılda bu yönde önemli adımlar attık. Komşularımızın yanı sıra pek çok uluslararası kuruluşla işbirliğimizi ilerlettik. Artan küresel riskler karşısında Türkiye'nin manevra alanını genişletmek için gayretlerimizi inşallah daha da yoğunlaştıracağız." diye konuştu.

Kaynak: AA