Türkiye’de 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin yankısı hala sürerken, dün de Tokat’ta art arda yaşanan depremler bir kez daha bu konuyu sıcak gündem maddelerinden biri haline getirdi. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, konuyu Meclis gündemine taşıyarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Avşar, önergesinde Kuzey Anadolu Fay Hattının Tekirdağ’dan geçtiğini anımsatarak, Bakan Özhaseki’ye, Tekirdağ’da meydana gelmesi muhtemel bir depreme karşı hazırlıkların hangi aşamada olduğunu sordu.

 

TEKİRDAĞ’DAKİ RİSKE DİKKAT ÇEKTİ 

Açıklamasında 6 Şubat depremlerini anımsatan Avşar “Ülkemiz bulunduğu coğrafi konum itibariyle bir deprem ülkesidir” dedi. Kuzey Anadolu Fay Hattının Marmara Denizi üzerinden Tekirdağ’da bulunan Şarköy’e uzandığını ifade eden Avşar, kentin muhtemel bir İstanbul depreminden etkilenme durumunun çok yüksek olduğunu söyledi.

Avşar, Bakan Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:

-       Tekirdağ’ın riskli yapı soku tespit edilmiş midir?

-       Mevcut yapı stokunun yüzde kaçı depreme dayanaklı değildir? Bu kapsamda riskli yapı dönüşüm planı ve yol haritası hazırlanmış mıdır?

-       Deprem öncesi yapılması gereken hazırlıklar hangi aşamadadır?

-       Yeterli sayıda ve gerekli araç-gerece sahip deprem toplanma alanları oluşturulmuş mudur?

-       Sağlıklı ve kesintisiz iletişimin sağlanması için gerekli sistemler kurulmuş mudur?

-       Gerekli bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma çalışmaları yapılmakta mıdır?

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Anıtkabir'i ziyaret etti İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Anıtkabir'i ziyaret etti

-       Muhtemel bir İstanbul depreminin Tekirdağ’a etkisi nedir? Buna karşı bir hazırlık yapılmış mıdır.

Muhabir: Merve Us Acıoğlu