Ebru APALAK

Dünya Mimarlık Günü Açılış Resepsiyonu ve Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülleri Töreni bugün Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi'nde yapıldı. Emre Madran Dayanışma Ödülü'ne tutuklu gazeteciler Merdan Yanardağ ile Barış Pehlivan lâyık görüldü. Pehlivan'ın ödülünü gazeteci Müyesser Yıldız, Yanardağ'ın ödülünü  ise Tele 1 Ankara temsilcisi Zeynel Lüle aldı.

Açılış konuşmasını Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Nihal Evirgen Kabal yaptı. Kabal, Dünya Mimarlık Günü'nü kutlamak yerine mücadele ederek geçirdiklerini dile getirdi.

"MEKÂN POLİTİKTİR"

Kabal'ın ardından, Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan konuştu. Tutuklu gazeteciler Merdan Yanardağ ile Barış Pehlivan'dan bahseden Candan, Türkiye'nin "dirençli insanlar ülkesi" olduğunu kaydetti. Mimarlar Odası'nı "Siyaset yapıyor" diyerek eleştirenlere "Evet, siyaset yapıyoruz. Çünkü mekân politiktir" diye yanıt verdi.

EMRE MADRAN ÖDÜLLERİ KİMLERE VERİLDİ?

Ödül almaya hak kazananlar şöyle:

-TV Haberciliği Dalı:"İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah" programı ile gazeteci İsmail Küçükkaya Halk TV Muhabiri Ferit Demir, "Başkent Gündemi" programı ile Flash TV Ankara Temsilcisi Fatih Ertürk, Cadde TV'den Barış Hacısalihoğlu, KRT TV Haber Müdürü Eren Çaylan, Tele 1 Ankara Temsilcisi Zeynel Lüle, Sözcü TV Haber Editörü Tarık Işık.

-Ajans Haberciliği Dalı:ANKA Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni (GYY) Göksel Bozkurt.

-Yazılı Basın Dalı:BirGün Gazetesi'nden Attila Aşut, Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Merve Kılıç Dokuzoğlu, Sözcü Gazetesi Muhabiri Yavuz Alatan.

-İnternet Gazeteciliği Dalı:Pencere TV GYY Mustafa Abadan, Sonsöz Gazetesi Murat Özbülbül ve Taner Topçu.

-Yerel Basın Dalı:Demet Aran

-Uluslararası Basın Dalı:The New York Times'tan Ben Hubbard ile Suzy Hansen, The Guardian'dan Sara Tör.

-Dayanışma Ödülü:Merdan Yanardağ, Barış Pehlivan.

-Onur Ödülü:İkizköy Çevre Komitesi adına Esra Işık ile Necla Işık.

-Özel Ödülü:Turgut Kazan'la Gökçe Bolat.

Editör: Sezer Ç.