Ankara

"El Ele Sincan, Hayata veriyor can"

Sincan, kan bağışı kampanyasına büyük bir katılım sağlayarak yeni bir rekor daha kırdı. Sincan Belediyesi, Sincan Kaymakamlığı, Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay ile iş birliği içinde gerçekleştirilen kan bağışı kampanyası Türkiye genelinde en çok katılımı sağlamayı hedeflerken kan bağışı ile ilgili büyük bir farkındalık oluşturuyor.

Kan vermenin hayat kurtardığı gerçeği üzerinden başlatılan kampanya, "El Ele Sincan, Hayata veriyor can" sloganı ile devam ediyor. Kan bağışı konusunda vatandaşların duyarlılığını artırmayı amaçlayan kampanya ile Türkiye genelinde rekor kırılması hedefleniyor. Sincan Belediyesi, Sincan Kaymakamlığı, Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay’ın birlikte yürüttüğü kampanyaya katılım yüzleri güldürüyor.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, kan bağışı seferberliğine katılan Cemal Yüksek İlkokulu’nu ziyaret ederek, çocukların Kızılay konulu etkinliklerine katıldı. Ardından Sincan Anadolu Lisesi ve Layika Akbilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Başkan Ercan, burada kan bağışı yapan vatandaşların yanına giderek sohbet etti ve hassasiyetlerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.

REKOR SİNCAN’DA

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından da bir paylaşımda bulunan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan "İlçe Kaymakamlığımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Belediyemiz ve Kızılay iş birliği ile düzenlediğimiz kan bağışı kampanyasında 2160 bağış ile yeni bir rekor kırdık. Unutmayalım kan acil değil sürekli ihtiyaçtır.

Genel Başkan Yardımcımız ve Ankara Milletvekilimiz Sn. Ömer İleri, Kaymakamımız Sn. Levent Kılıç ve İlçe Başkanımız Sn. Mustafa Özcan ile birlikte kan bağışı kampanyasına destek olarak binlerce kişiye can olan hemşehrilerimize ve bu anlamlı programa katkı sunan herkese gönülden teşekkür ediyoruz" dedi.