Bilgi Güvenliği Derneği tarafından Gazi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (UDHB) ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından desteklenen, Avrupa Ağ ve Bilgi Güvenliği Ajansı tarafından 'Avrupa Siber Güvenlik Ayı' platformu etkinliklerine dahil edilen 11'inci Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı dün Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu merkez bina konferans salonunda başladı.

HEDEF, KURUM VE SEKTÖRLERİN İŞBİRLİĞİNİ SAĞLAMAK

Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı, düzenlendiği ilk yıldan beri ülkemizin bu alanlardaki bilimsel ve sektörel çalışmaların paylaşıldığı, üniversite-kamu-endüstri işbirliğinin geliştirildiği, kamunun bilgilendirildiği, eğitildiği, tüm bilim insanları, araştırmacılar ve sektörel uygulayıcılar arasında bilgi alışverişini sağlayan ülkemizde bu alandaki en önemli etkinlik olarak biliniyor. Ülkeler ve kurumlar için çok önemli hale gelen Siber Güvenlik konusunda bireyler ve kurumların farkındalığının artmasına yardımcı olmak, ülkemizde bu alanda bilgi ve tecrübe birikiminin arttırılmasına katkılar sağlamak, kurumlar ve sektör arasındaki işbirliğini arttırmak bu konferansın temel hedefleri arasında.

'NESNELERİN İNTERNETİ HAYATI KOLAYLAŞTIRIYOR'

Bu yıl 11'incisi düzenlenmekte olan Uluslararası 'Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı'nın bu yılki ana teması Siber Güvenlik ve Blok Zincir Teknolojisi oldu. Açılış konuşmasını yapan Bilgi Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Atalay, 'Hayatımızın her alanına nüfuz eden internete bağlı cihazların oluşturduğu nesnelerin interneti olarak adlandırılan yeni yaşam biçimi; toplanan büyük verinin analiziyle yeni yeni hizmetler sunulmasını sağlayarak hayatımızı kolaylaştırmakta, etkinliğimizi ve verimliğimizi arttırıp iş yapış şeklimizi ve günlük hayatımızı değiştirmektedir. Bunca olumlu yanıyla birlikte her türlü bilgi ve işlemin elektronik ortama taşınması ve kritik altyapılarda da yoğun olarak internet uygulamalarının kullanılmasıyla birlikte güvenlik ihlallerini de hızla artmaktadır. Makineler arası iletişim (M2M), Nesnelerin İnterneti (IoT), Yapay Zeka ve Blok Zincir Teknolojisi uygulamalarının artması ile siber tehdit ve tehlikeler olağan üstü artış göstermekte olup bu durum ülkeler, kurumlar ve bireyler için hayati hale gelmektedir' dedi.

'KARARLILIĞIMIZ DEVAM EDECEK'

Ulaştırma Ve Altyapı Bakan Yardımcısı, BTK E. Başkanı, Dr. Ömer Fatih Sayan, 'Ülkemizin siber gücünü artırma azim ve kararlılığımız, gerek kamu gerekse özel sektördeki paydaşlarımızı koordine ederek topyekun devam edecek' diye konuştu.

ALINABİLECEK ÖNLEMLER DEĞERLENDİRİLDİ

ISC TURKEY 2018 konferansının da Blok Zincir Teknolojisi çerçevesinde bu alanda oluşan yeni gelişmeler, değişimler ve Yapay Zeka ve Nesnelerin İnterneti alanında gerçekleşebilecek siber saldırılar ve bu saldırılara karşı alınabilecek önlemler konferans süresince uzmanlar tarafından değerlendirildi. Konferans süresince; paneller, sunumlar, eğitimler ve davetli konuşmacıların konuşmalarının yanında, seçkin araştırmacıların sunacağı bildirilerin konferansın daha verimli ve faydalı olmasına büyük katkılar sağlayacağı bekleniyor. Akademisyenler ve uygulayıcılar tarafından konferans düzenleme kuruluna iletilecek olan bildiriler, alanında uzman en az üç hakemin görüşlerine başvurularak sonuca ulaşılmaya çalışıldı. Hakem heyetleri tarafından uygun bulunan bildiriler Konferans Bildiriler kitabında basılıp, sözlü veya poster sunumu şeklinde katılımcılara sunuldu. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar, siber/bilgi güvenliği sorumluları, bu konulara ilgi duyan ve kendisini geliştirmek isteyen herkese açık ve tamamen ücretsiz olan bu etkinlik, Türkiye'de Pratik Kullanımı ve Kamu açısından yarar ve gereklilikleri konusunda paneller ile bugün de devam edecek.

Editör: Haber Merkezi