Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Başkan Yardımcısı Resul Partici, Meclis’e sunulan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bazı maddelerine tepki göstererek, teklifin geri çekilmesi çağrısında bulundu. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Partici, söz konusu teklifin 34. Maddesinin engelli öğretmenlere yönelik “tehdit” olduğunu savundu. Partici, açıklamasında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e seslenerek şu ifadelere yer verdi:

“Şu an Meclis gündeminde bulunan Öğretmenlik Meslek Kanununda yer alan 34. madde. Bu maddede ‘idari karar ile öğretmenlerin geri hizmete çekilmesi’ durumu var. Şu anda Milli Eğitim Bakanlığı çatısı altında görev yapan yaklaşık 10 bin civarı engelli öğretmen bulunuyor. Engelli öğretmenlerimize karşı bu kadar önyargının olduğu yerde, bu maddeyle engelli öğretmenlerin iş güvenliği nasıl sağlanmış olacak?Diğer taraftan, göreve yeni başlayacak engelli öğretmenler 30 ilde açılacak akademiye farklı engel durumları göz önünde bulunduğunda buralara nasıl gidecekler? ayrıca akademiye başlayacak öğretmenler için yaklaşık 14 bin 200 TL gibi komik bir ücret düşünülmüş. Allah aşkına bu bir şaka mı?”

"BÖYLE BİR KANUNU KABUL ETMİYORUZ"

Partici, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Bugün engelli öğretmenlerimizin engel durumlarına bakılarak ikamet ettikleri şehirlerde görevlerini yapabiliyor ancak Öğretmenlik Meslek Kanununda bunu nasıl güvence altına aldınız? Hiçbir şekilde böyle bir meslek kanununu kabul etmiyoruz. Aile durumu yok, sözleşmeliden kadroya geçenlerin hakları yok, mülakat var. Böyle bir meslek kanunu meclisten geçmemeli. Buradan meclisteki bütün milletvekillerine de sesleniyorum! İş güvenliğinden yoksun eksikliklerin olduğu böyle bir meslek kanunu kesinlikle kabul edilemez. İdari karar ile öğretmenlerin geri hizmete çekilmesi mesleki bir kıyım olacaktır. Meslek kanunu, meslekten atılma kanununa dönüşmeden bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerekir.”

Muhabir: Merve US ACIOĞLU