Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Binası Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç, 'Günümüzde internetin olmaması elektriğin olmaması kadar önemli. Çünkü bilgiye erişemiyorsunuz, ancak neyse ki Türksat gibi bir kurumumuz, uzayda dolaşan uydularımız var. Onların vasıtasıyla bu okullarımıza internet erişimini sağlama imkanımız olacak. Bir kısmına, yaklaşık yarısına zaten sağlamıştık. Şu an yaklaşık 5 bin 100 okulumuz uydu üzerinden internete önümüzdeki süreçte erişmiş olacak. Böylece internet erişimi olmayan okulumuz da kalmayacak.' diye konuştu. Bilgiye erişimin önemine değinen Demeneç, 'Bilgiye erişim olmadan yeni nesillerin dünyayla rekabet edebilir hale getirilmesi mümkün değildir. Okulların yaklaşık üçte ikisine akıllı tahtalar konuldu. 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda çocuklara en iyi becerileri kazandırabilecek yatırımları yapma gayretindeyiz.' diye konuştu. Denemeç, Türkiye'de internet hatlarının ulaştırılmasının maliyetinin çok yüksek olduğu bölgeler olduğuna vurgu yaptı.

ÜLKELERİN GÜÇLENMESİ…

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, ' Zeki, ahlaklı ve erdemli bireylerin yetiştirilmesiyle ülkeler güçlenecektir. Bunu yapabilmenin tek yolu ise eğitim sisteminin sağlam temeller üzerine kurulmasıdır.' dedi. Sayan, eğitimin teknolojiyle entegre olması noktasında imkanlar sunmaya devam ettiklerini belirterek, eğitim alanında büyük atılımlar yapıldığını söyledi. Sayan, 'Özellikle eğitimin teknoloji ile entegre olması noktasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın altını çizdiği ve eğitimin özünde bir insan meselesi olduğu temelinden yola çıkarak belirlediği 2023 Eğitim Vizyonu sayesinde bugün eğitimde bambaşka fırsatların, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza sunulduğunu ifade etmek isterim.' ifadelerinde bulundu.

'Aslolan medeniyet perspektifimizi korumaktır.' diyen Sayan, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Yine Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi 'Aslolan medeniyet perspektifimizi korumaktır. Bunu yaparken ne evrenseli yakalayacağız diye kendimizi inkar edeceğiz ne de mevcudu koruma saikiyle dünyadan kopacağız. Bu minvalde bizim en büyük yardımcımız dünyadaki tüm bilgileri bize kolayca ulaştıracak bilgi teknolojileridir.'Konuşmaların ardından iki kurum arasında sözleşme imzalandı.

Editör: Haber Merkezi