Kadın liderlerin, iş dünyasında daha çok yer almasını ve geleceğin meslek grupları hakkında yaratıcı bir bakış açısı kazanmasını hedefleyen programa üniversiteliler yoğun ilgi gösterdi. Başvuruları 1 Mart'ta başlayan programa, Türkiye'nin dört bir yanından 3 bini aşkın genç başvurdu. Değerlendirmelerin ardından 150 adayla mülakat yapıldı. Mülakatta başarı gösteren 80 üniversite öğrencisi programa kabul edildi.

Aralarında Koç, Galatasaray, Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ, Hacettepe ve Ankara Üniversitelerinden öğrencilerin de olduğu ve mühendislik, hukuk, iktisadi bilimler, eczacılık gibi farklı bölümlerden gelen gençler, bu ay itibarıyla çevrim içi olarak eğitimlere başladı.

GENÇLER SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ GELİŞTİRECEK

Türkiye'nin genç kadın liderlerini yetiştirmeyi amaçlayan programda, gençler 10 ay boyunca meslekler, yetkinlikler ve mentorluk olmak üzere üç farklı etaptan oluşan eğitim sürecine dahil oldu. Lider adayı 80 genç, ayrıca süreç boyunca kişisel gelişimine katkı sağlayacağı ve network ağını geliştireceği farklı etkinliklere de katılacak. Gençler, programın yetkinlik etabında, araştırmalar doğrultusunda dijital dönüşümün en çok hissedileceği sektörlerde sosyal sorumluluk projeleri geliştirecek. Bu projeler ile her genç birbiriyle tanışma ve ekip ruhu ile takım çalışmasını deneyimleme şansı bulacak.

Editör: Haber Merkezi