Ankara'nın Keçiören İlçesi'ndeki 19 Mayıs Mahallesi Muhtarlığı artan eğitim masraflarına karşı ihtiyacı olan öğrenciler için yardım kampanyası başlattı. Muhtar Ali Gölpunar, 'Haydi dayanışmaya, paylaşmaya, umudumuzu büyütmeye' diyoruz. Yeni eğitim döneminde okul kıyafet ayakkabı çanta, defter, kalem vs ihtiyacını karşılayamayan minik kardeşlerimizle dayanışma köprüsü kurmaya' diye ihtiyacı olan öğrenciler için yardım çağrısında bulunarak şunları söyledi: 'Biz sağ elin verdiğini sol el görmesin diyoruz. Bizler reklam için yapmıyoruz bu dayanışma etkinliklerini, gerçekten ihtiyacı olan insanlar için yapıyoruz. Bir ekonomik kriz sorunumuz var ve bu kriz giderek de büyüyor. Burada bu sorunumuzu çözmek için yola çıktık. Hiç tanımadığımız hiç bilmediğimiz insanlara dokunmak ve onların bir yarasını sarmak istiyoruz.'

DAYANIŞMA KÖPRÜSÜ

Bir dayanışma köprüsü oluşturmayı amaçladıklarını anlatan Muhtar Gölpunar, 'İhtiyacı olan insanlarla onlara yardım eli uzatacak insanları bir araya getiriyoruz. Aralarında sadece bir köprü olmak istiyoruz.' İfadelerinde bulundu. Okullarda önlüklerin kalktığını hatırlatan Gölpunar, 'Şimdi okullarda baharlık, yazlık, kışlık kıyafetler gerekiyor. Çünkü artık tek tip bir kıyafet yok, fakat bunun yanında insanların da alım gücü yok. Aileler ciddi bir kriz yaşıyor. Bu krizden kadınlar ve çocuklar çok daha derin yaşıyor. Biz de bu krize karşı dayanışma ruhunu yükselterek bir katkı koymak istiyoruz. Bu nedenle kampanyamız geçtiğimiz haftalarda başladı ve devam ediyor. Kimseden nakit para istemiyoruz. İhtiyacı olan öğrenciye yardım eli uzatacak kişiyi bir araya getirip aradan çekiliyoruz.' şeklinde konuştu. Şu ana kadar 13 çocuğun ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Gölpunar, 'Kampanyamızla birlikte çocuklarımıza yardımlar sürüyor. Bize katkı sağlamak isteyenleri bekliyoruz.' dedi. Türkiye'de ekonomik kriz yaşandığını söyleyen Gölpunar, 'Kriz bugün iktidarın 'ekonomik savaş' manipülasyonunun gölgesinde kalmış olsa da gündelik yaşama zamlar, hayat pahalılığı olarak yansımaya başladı. Okulların açılışı ile birlikte eğitim masraflarının katlandığı, emekçi ailelerin çocuklarının okul ihtiyaçlarına karşılamakta daha fazla zorlandığı bir gerçeklikle yüz yüzeyiz. Krizin yükünen emekçilere çıkarılmasına, çocuklarımızın geleceğinden tasarruf edilmesine itiraz ederken aynı zamanda bunun karşısında kendi yapabileceklerimizi de yapmaya başlamamız gerekir ki bu da halk dayanışmasının örgütlenmesidir' diye konuştu.

' YÜKÜ PAYLAŞALIM'

'Barışa, kardeşliğe, özgürlüğe, dayanışmaya köprü olmaya, bilimse, laik eğitim mücadelemizde kurduğumuz dayanışma köprüsüne bir çivi de sizden olsun' diyen Gölpunar, 'Her çocuk kaliteli bir eğitimi hak ediyor. En azından okula yepyeni kıyafetleri, çantası, suluğu, beslenme çantası, renk renk boyaları, bütün okul malzemeleri tam olarak gitmeyi hak ediyor. Ailelerin üzerine dağ gibi binen bu yükü bir nebze de olda hafifletmek herkesi bir çocuğun okul ihtiyaçlarını karşılamaya davet ediyoruz' ifadelerinin kullandı. Yardım için para alınmıyor. Eğer para yardımında bulunmak isteyenler varsa muhtarlığa gelen ihtiyaç listesine göre o ihtiyacı almaya yönlendiriliyor. Ya da direkt okul ihtiyaçlarına yönelik malzemeler getirilebiliyor. Yardım etmek isteyenler Muhtar Ali Gölpunar'a 0535- 474- 72- 64 numaralı hattan ya da Gün Sazak Caddesi No:38'deki muhtarlık adresinden ulaşabilir.

HALK ŞENLİĞİ

Keçiören 19 Mayıs Mahallesi Muhtarı Ali Gölpunar, 19 Mayıs Mahallesi Kapalı Pazar Yeri'nde 22 Eylül Cumartesi günü ücretsiz halk şenliği düzenleyeceklerini söyledi. Gölpunar, şenliğin 'Özgürlüğe, doğaya, geleceğe, laikliğe dayanışmaya, kardeşliğe bir yol açalım' temasıyla yapıldığını belirterek, herkesi şenliklerine davet etti. Mustafa Ertarakçı'nın sunduğu şenlikte Aşık Gülabi, Mustafa Özarslan ve Grup Çığ, Gülseren Kılıç, Ali Mürşit Göktaş, Grup Yolcu sahne alacak.

Editör: Haber Merkezi