Eğitim Sen Genel Sekreteri Zülküf Güneş,  komisyondaki milletvekillerine seslenerek  "Eğitim sisteminin  geleceği için, eğitim emekçilerinin haklarını ve taleplerini göz ardı  eden bu tasarının geri çekilmesi ve yasalaşmaması için hep beraber mücadele edelim" çağrısında bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde bir araya gelen öğretmenler “ÖMK'ye hayır” sloganlarıyla Meclis Çankaya kapısına yürüyerek basın açıklaması yaptı. Eğitim Sen Genel Sekreteri Zülküf Güneş, "Bugün Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacak bu kanunla Eğitim Fakültelerinde alınan eğitim yok sayılmaktadır. Öğretmen olarak atanacaklar 'Millî Eğitim Akademisi' tarafından verilecek üç ya da dört dönemlik hazırlık eğitimine tabi tutulacak ve bu eğitimi başarıyla tamamlayanlar sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edilecektir. Ancak, hazırlık eğitimi sürecinde ödenecek ücret, bugünkü tutarla sadece 14 bin 190 lira olarak belirlenmiştir. Asgari ücretin dahi altında olan bu ücretle nitelikli öğretmen yetiştirme iddiasının ne kadar tutarsız olduğunu bir kez daha görüyoruz" diye konuştu.

Komisyon ve genel kurul görüşmeleri ile oylama sürecine katılacak milletvekillerine çağrıda bulunan Güneş, "Gelin hep beraber tarihe  anlamlı bir miras bırakalım. Eğitim sisteminin geleceği için, eğitim  emekçilerinin haklarını ve taleplerini göz ardı eden bu tasarının geri çekilmesi ve yasalaşmaması için hep beraber mücadele edelim. Gerçek bir meslek kanunu hazırlamak istiyorsanız, "ILO ve UNESCO ortak belgesi olan; öğretmenlerin statüsü tavsiyesi" olan bu metni esas alan ve tüm eğitim emekçilerinin ekonomik, demokratik, özlük haklarını iyileştirmeyi amaçlayan öğretmenlerin haklarını koruyacak, eşit işe eşit ücret ilkesine dayanan, adil ve kapsayıcı bir meslek kanununu hep beraber hazırlayalım." şeklinde konuştu.

Muhabir: Nursel DİLEK MANAVBAŞI