Sultanlar Ligi ve Efeler Ligi'nde 2024-2025 sezonu fikstür çekimi Türkiye Voleybol Federasyonunun (TVF) Ankara Merkez Ofisi'nde yapıldı. TVF Genel Sekreteri Av. Nihal İşçi, Lig İşleri Danışmanı Recep Nurtanış ve Lig İşleri Görevlisi Ebru Ezgi Alper'in gerçekleştirdiği kura çekiminin ardından yeni sezonun maç takvimi belirlenmiş oldu.

“TARİH YAZMAYI BİLİYORLAR”

Fikstür çekimi öncesinde konuşan İşçi, “Öncelikle Liglerden Sorumlu Merhum As Başkanımız Ahmet Göksu’yu rahmetle anmak istiyorum. Bizler yokluğunu çok hissediyoruz. Ama biliyoruz ki her zaman bizimle. Tekrar mekanı cennet olsun” dedi. Olimpiyat oyunlarında galibiyet elde eden Filenin Sultanları’nı da tebrik ederek kalan müsabakalarda başarılar dileyen İşçi, “Onlara inancımız tam. Tarih yazmayı biliyorlar. Umarım güzel bir sonuçla tekrar Türkiye’ye dönerler” ifadelerini kullandı. 

İşçi’nin tüm takımlara başarılar dilemesinin ardından gerçekleştirilen fikstür çekimine göre Vodafone Sultanlar Ligi’nde 1. devre karşılaşmaları 5 Ekim-14 Aralık 2024 tarihleri arasında, 2. devre karşılaşmaları 5 Ocak-19 Mart 2025 tarihleri arasında oynanacak.

Vodafone Sultanlar Ligi 1. Hafta Karşılaşmaları ise şöyle:

Kuzeyboru-Aydın BBSK
Galatasaray Daikin-VakıfBank
Türk Hava Yolları-Fenerbahçe Medicana
Eczacıbaşı Dynavit-Aras Kargo
Nilüfer Bld.-Bahçelievler Bld.
Beşiktaş-Zeren Spor
Sigorta Shop-Sarıyer Bld.

Sultanlar Ligi’nin fikstür çekiminin ardından yapılan Efeler Ligi fikstür çekimine göre 1. devre 06 Ekim tarihinde başlayacak ve ilk devre 15 Aralık 2024 tarihinde son bulacak. 2. devre karşılaşmaları ise 4 Ocak-15 Mart 2025 tarihleri arasında oynanacak.

Efeler Ligi 1. Hafta Karşılaşmaları ise şöyle:

Altekma-Arkas Spor
Galatasaray HDI Sigorta-Alanya Bld.
Bursa BBSK-Fenerbahçe Medicana
Spor Toto-Türşad
Cizre Bld.-Halkbank
Ziraat Bankkart-Akkuş Bld.
Develi Bld.-İstanbul Gençlik Spor

Muhabir: Muhammed Ali Yahşi