DİSK’e bağlı “Dev Sağlık-İş’in baraj altı bırakılmasına ilişkin iddialarla ilgili DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Bakan Işıkhan ile bir toplantı yaptı. Toplantı konusu ve görüşmenin içeriğine ilişkin açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, sendikal üyelik istatistiklerinin her yıl Ocak ve Temmuz aylarında Resmi Gazetede yayımlandığını hatırlattı. 2024 yılının Temmuz istatistiklerinin de  24 Temmuz 2024 tarihinde yayımlandığını dile getiren Bakan Yardımcısı Özçelik, “Bu istatistiklere göre de; diğer konfederasyonlarımız bünyesinde bulunan sendikalarımızda olduğu gibi DİSK bünyesinde de yüzde 1’lik işkolu ülke barajını geçen ve geçemeyen sendikalarımız bulunmaktadır. 2024 Ocak ayı istatistiklerine göre DİSK bünyesinde yüzde 1’lik ülke barajını geçen sendika sayısı 7 iken, temmuz ayı istatistiklerinde barajı geçen sendika sayısı 9’a yükselmiştir. Dev Sağlık İş Sendikası da söz konusu barajı aşamayan sendikalardan biridir” ifadelerini kullandı.

İstatistiklerin yayımlanmasının ardından, barajı geçemeyen sendikaların istatistiklere itiraz hakkı bulunduğunu kaydeden Faruk Özçelik, DİSK’e bağlı Dev Sağlık İş Sendikasının da istatistiklere itiraz ederek konuyu yargıya taşıdığını dile getirdi.

DİSK, Bakan Işıkhan’la da konuyu görüştü

Sendikal üyelikte istatistik altı kalma tartışmaları süreci içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile DİSK-Dev Sağlık İş Sendikası yetkililerinin geçtiğimiz temmuz ayının 25’inde görüştüklerini dile getiren Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, “Sayın Bakanımız ilgililere gerekli talimatları vermiştir. Gelinen süreçte; bugün DİSK-Dev Sağlık İş Sendikası genel başkanı Arzu Çerkezoğlu ve diğer yöneticilerinin Bakanlık önünde yapmış oldukları açıklamaların ardından bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmede sendika yetkililerimiz, yargıya intikal ettirmiş oldukları konuyu anlatmışlardır. Biz de kendilerine, her zaman olduğu gibi yargı sürecinin en sağlıklı ve hızlı şekilde ilerlemesi ve en çabuk neticelenmesi konusunda ne gerekiyorsa yapılmakta olduğunu belirttik. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak; her zaman sendikal hak ve özgürlüklerin gelişmesi, bu hakların kullanılması ve bu süreçlerin sağlıklı işlemesi için elimizden gelen çabayı, gayreti göstermekteyiz. Bu konuda da emekçilerimizin, işçilerimizin ve sendikalarımızın her zaman yanında olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: AA

Muhabir: Cemil Cahit SARAÇOĞLU