Şirketlere danışmanlık, denetim ve vergi hizmetleri alanında hizmet veren PwC Global 151 ülkede 364 bin kişi ile faaliyet gösterirken, Türkiye Grubu İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir ve Eskişehir ofislerinde 2 bin 800 kişi ile çalışıyor.

Grup Türkiye’de işletmelerin vergi denetim, inceleme ve danışmanlık hizmetlerinde daha aktif olmayı amaçlarken, dijitalleşmedeki gelişmeleri de dikkate aldığını açıkladı. Bu amaçla, üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler alanındaki bölümlerinden mezunlarla ilgili tercihine ayrıca, teknoloji, mühendislik ve matematik bölümlerinden istihdamı kararlaştırdığını da duyurdu.  

Bu kapsamda bu yıl 300 kadar yeni mezun üniversiteli istihdamının yüzde 22’sinin STEM; Bilim (Science), teknoloji (Technology), mühendislik (Engineering) ve matematik (Mathematics) olarak bilinen dört disiplini bütünleştiren öğrenme, uygulama ve geliştirme yaklaşımı kapsamında eğitim alan gençlerden olmasına karar verdi. Söz konusu yeni mezun istihdamının yüzde 49’u ise kadınlardan oluşturuldu.

PwC Türkiye Kıdemli Ortağı Cenk Ulu şirketin yeni politikasına ilişkin, “1981 yılından bu yana geçen 43 yıl boyunca PwC Türkiye olarak istikrarlı büyümemizle ülkemizin ekonomik gelişimine katkıda bulunuyoruz. Şirket olarak öncelikli amaçlarımızdan biri Türkiye’de büyürken aynı zamanda Avrupa başta olmak üzere diğer ülkelere hizmet vererek nitelikli istihdam yaratmak. Dijitalleşme ile birlikte müşterilerimizin de ihtiyaçları dönüşmeye başladı. Bu doğrultuda bize de uzun yıllardır başarıyla yürüttüğümüz Yeni Mezun programımızda kadromuza aldığımız yetenekleri çeşitlendirmeye başladık. Bu program kapsamında bu yıl ekibimize dahil olarak kariyer yolculuklarında PwC’de başlayan ve beş ofisimizde görev alacak olan yeni arkadaşlarımıza ‘aramıza hoş geldiniz’ diyor, başarılar diliyorum. Bugünün dünyasında güvenin yeniden inşa edilmesi bir numaralı öncelik hale gelirken, PwC Türkiye olarak daha güvenilir, sürdürülebilir bir dünya ve daha iyi bir gelecek inşa etme hedefi ile çalışmaya devam edecek, nitelikli hizmetlerimizle güçlü büyümemizi sürdüreceğiz” değerlendirmesi yaptı.

Muhabir: Cemil Cahit SARAÇOĞLU