DEVA Partisi İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, partisinin 8. Yargı Paketi’ne ilişkin görüşlerini sunmak üzere TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Teklifin hukuksal sorunların kaynağına inmekten uzak, günü kurtarma amacı taşıdığını savunan Yeneroğlu, “Kendimizi kandırmaya gerek yok. Türkiye her geçen gün gittikçe hukuk devletinin en asgari şartlarının dahi sağlanmadığı, kuvvetler ayrılığının ve yargı bağımsızlığının görmezden gelindiği zorba bir anlayışla yönetilmektedir. İktidarın yargıyı kontrol altına alarak vatandaşlarımızın üzerinde bir sopa olarak kullandığı acı örnekleri her gün görmekteyiz” dedi.

Teklife ilişkin “tiyatro paket” nitelemesi yapan Yeneroğlu, “Anayasa Mahkemesi üyelerinden sonra Danıştay üyelerinin de açık şekilde Sn. Cumhurbaşkanı ve Devlet Bahçeli tarafından hedef gösterildiği bir ülkede yargı paketi ile iktidar sadece göz boyamaya ve pansuman tedbirlerle günü geçiştirmeye çalışıyor” diye konuştu.

TORBA YASA, ÇUVAL KANUN

İktidarın “torba kanun” usulünden yıllardır vazgeçmediğinin de altını çizen Yeneroğlu, torba kanun tekliflerine ilişkin “çuval kanun” nitelemesi yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birbirinden tamamen alakasız, birden fazla konunun ve kanunun bir torbaya yani bir çuvala dahil edilmesi; demokratik kanun yapım tekniği ile bağdaşmadığı gibi ‘hukuki belirlilik’, ‘hukuk güvenliği’ ve ‘nitelikli kanun yapımı’ bakımından ‘hukuk devleti’ ilkesine aykırıdır.”

ÜLKEMİZİN SORUNLARINI ÇÖZÜME KAVUŞTURALIM

Konuşmasında iktidara seslenen Yeneroğlu, “Gelin burada ülkemizin öncelikli olarak çözüme kavuşturulması için gereken en azından şu sorunlarını çözüme kavuşturalım” diyerek, şunları sıraladı:

-   “Hukukun üstünlüğü ilkesine dönün, kuvvetler ayrımı ilkesine riayet edin, yargı bağımsızlığını sağlayın, hak ve özgürlüklere saygı duyun.

-   Avukatlık mesleğine ve avukatların ekonomik koşullarına dair ısrarla görmezden gelinen sorunları çözün.

-   AİHM kararlarının tamamının gereklerini yerine getirin.

Bakan Kacır: Türkiye'ye yatırımlar hızlanacak Bakan Kacır: Türkiye'ye yatırımlar hızlanacak

-   Hasta mahpuslar bakımından tam teşekkülü devlet hastaneleri tarafından verilen cezaevinde kalamaz raporları sonrası kişinin derhal tahliye edilmesini sağlayın.”

Kaynak: Merve US ACIOĞLU