Siyaset

DEVA Partili Karal: 'Bir asrın felaketi de Kur Korumalı Mevduat oldu'

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal Kur Korumalı Mevduat (KKM) kaynaklı zararın 883 milyar TL olarak açıklanmasına ilişkin "Yanlış ekonomi politikası yüzünden bir asrın felaketi de Kur Korumalı Mevduat olmuş" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın, Kur Korumalı Mevduat (KKM) kaynaklı zararın 883 milyar TL olduğuna ilişkin açıklaması ile ilgili olarak, “Binlerce canımızı yitirdiğimiz, 11 ilimizin büyük hasarlara yol açan asrın felaketinin ülke ekonomisine maliyeti 104 milyar dolarken, Merkez Bankası’nın açıklamasına göre bir avuç kişiyi zengin eden, parasına para katan, ekonomide büyük bir kara delik açan KKM’nin zararı da 27 milyar dolarmış. Yanlış ekonomi politikası yüzünden bir asrın felaketi de Kur Korumalı Mevduat olmuş” değerlendirmesini yaptı. 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın KKM için "devleti batırma projesi" dediğini anımsatan Karal, "KKM sadece bir kara delik açmadı enflasyonu da yükseltti, vatandaşın cebindeki parayı da maaşını da eritti” dedi.

'ENFLASYONU YÜKSELTTİ, ALIM GÜCÜNÜ DÜŞÜRDÜ'

Karal, şunları söyledi:

"KKM sadece bir kara delik açmadı enflasyonu da yükseltti, vatandaşın alım gücünü de düşürdü, cebindeki parayı da maaşını da eritti. Doları baskılamak için, güya ekonomiyi düzeltmek için getirilen ancak bir avuç insanı zengin yapan KKM ile milyonlarca vatandaşın, henüz doğmamış çocukların hakkına girildi. Hayvancılığın, çiftçiliğin durumu ortadayken bir yılda çiftçiye verilecek 91 milyar lira desteklemenin 9 katından fazlası KKM’ye gitti. Nasıl telefi edilecek bu zarar? Ne yazık ki yine vatandaşın cebinden, yine vatandaşın vergileriyle…”