Değişim İstiyoruz!

Batman'da evinin önünde asılı bulunan 8 yaşındaki Şeyma'nın  intihara teşebbüs ettiği ve hayatını kaybettiği iddia edildi. Adli tıp raporunda cinsel istismar bulgularına rastlanılmasına rağmen konu hakkında yeterli bilgiye sahip değiliz. Şeyma'nın sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarına bakıldığında ise elleri bağlı çekilen bir fotoğrafının olması ve yetişkinlerin kullandığı makyaj filtresiyle çekilen "kadınsı" fotoğrafları ise kamuoyunun dikkatini çekti ve Şeyma İçin Adalet başlıkları ile kadın hareketleri konunun takipçisi olacaklarını duyurdular. Bizler de onların burada sesi olacağımıza söz verelim.

Günlerdir aranan Rojin'den ise Van Gölü'nde ölü bedeninin bulunması ile acı haber geldi. Tüm bunlar yaşanırken AKP Bayraklı Meclis Üyesi Latif Aydemir'in belediye meclisinde yaptığı açıklama vicdanı olan her vatandaşın "cinlerini tepesine getirmesine" yetti. Aydemir, "Öldüren kadar ölenler de suçludur." diyerek yirmi birinci yüzyılın en absürd ve vicdansız açıklamalarından birisini yaptı. Bu akıl tutulmasının ve kadın düşmanlığının daha ne kadar ağır bir dil kullanacağını merak etmiyoruz. Bu zihniyet yerin dibine batsın!

Peki bizler ne istiyoruz? İstanbul Sözleşmesi'ne derhal geri dönülmesini istiyoruz. 6284'ten asla vazgeçmeyeceğiz. Peki neden bu kadar inatçıyız? 6284 bizi nasıl koruyor?

- Gizlilik Kararı Talep Edebiliriz: Karakola veya savcılığa şikayette bulunurken gizlilik kararı ile adresimizin gizlenmesini talep edebiliriz. Birçok kadın tacize uğramasına rağmen ev adresinin öğrenilmesi korkusuyla bunu ihbar etmekten korkuyor.

-Önleyici Tedbir Kararı Talep Edebiliriz: Şiddet uygulayan kişinin (darp raporu ile) konuttan uzaklaştırılmasını sağlayabiliriz. 

-Elektronik Kelepçe Talep Edebiliriz: Mahkeme kararı ile bu karar alınır, savcılık karar makamıdır.

6284 bizim can güvenliğimizin teminatıdır. İstanbul Sözleşmesi'ne geri dönülmemesi konusunda hükümetin neden bu kadar inatçı davrandığını komplo teorilerinden bağımsız açıklayabilmek mümkün değil. İyi niyetinizi derhal kanıtlayıp 6284'ü uygulamanız kamuoyunun talebidir.