“Dartta Dijital Aktivitelerle Kapsayıcılığı ve Çeşitliliği Desteklemek” (Digidarts) isimli spor projesinin açılışı, bugün Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde gerçekleşti. Açılış programında Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Öztürk, İletişim Fakültesi Dekanı Engin Sarı, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Semiyha Tuncel, Digidart Proje Yöneticisi Çiler Dursun birer konuşma yaptı. Projenin yöneticisi Ankara Üniversitesi olurken; 4 Avrupa ülkesi de proje ortakları arasında yer aldı. Bu kapsamda açılışta Romanya Dart Federasyonu Başkan Yardımcısı Vlad Popa, Macaristan Dart Federasyonu Üyesi Eniko Harsanyi, Avusturya Dart Federasyonu Başkanı Dietmar Schuhmann ve İzlanda Engelliler Dart Derneği Başkanı Ingibjorg Magnusdottır da birer konuşma yaptı.

‘ŞU ANA KADAR ALINAN EN BÜYÜK DESTEK’

Proje için Avrupa Birliği tarafından 250 bin Euro’luk hibe edildiğini belirten Proje Yöneticisi Çiler Dursun, bu oranın şimdiye dek alınan en büyük destek olduğunu ifade etti.

DIGIDART NEDİR?

DigiDarts, hem oyun için benzersiz dijital tesisler sağlayarak hem de farklı oyuncuları dart alanına çekerek dartlardaki engelleri ortadan kaldırmayı amaçlayan yenilikçi ve kapsayıcı bir Erasmus+ Sport ortak ortaklık projesi.

Proje, beş Avrupa ülkesinde dartlarla ilgili harmanlanmış paylaşım ve öğrenme fırsatlarının uygulanmasına dayanıyor: Türkiye (Koordinatör), Avusturya, Macaristan, İzlanda ve Romanya.

DigiDarts'ın amacı, kadınlar, engelli ve genç oyuncular olarak dezavantajlı insanların dijitalleştirilmiş ve teknoloji temelli dart faaliyetleri yoluyla dartlara dahil edilmesini arttırmak ve Avrupa'nın her yerindeki dart oyuncuları için sürdürülebilir bir sanal ekosistem için bir fırsat yarattığı belirtiliyor.

PROJE İLE NELER SAĞLANACAK?

Digidarts projesi ile nelerin sağlanacağına ilişkin ise şu bilgiler verildi:

-     Proje faaliyetleri yoluyla kadın oyuncularının katılımını ve dartlarda görünürlüklerini artacak.

-     Dart bölgesindeki engelli oyuncuların sorunlarını tanıtılacak ve deneyimlerini dartlarda paylaşmaları için onlara ses olunacak.

-     Dijital Materyaller ve Okullardaki Eğitim Atölyeleri aracılığıyla genç oyuncuların dartlarla etkileşimi artacak.

Bu arada Digidarts projesi, 2024-2026 yılları arasında sürdürülecek ve “digidarts.org" internet sitesinden faaliyetleri takip edilebilecek

Muhabir: Merve Us Acıoğlu