Ankara’da Cumhuriyet tarihimizin simge yapılarından Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nde düzenlenen kupada, mücadele dolu geçen beş eleme turunun ardından son dörde kalan sporcular yarı final ve final maçlarında karşı karşıya geldi. Yarı final ve final maçlarının sonunda şampiyon isim IM Ediz Gürel olurken, “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Türkiye İş Bankası Satranç Kupası”nda ikinci GM Emre Can , üçüncü GM Vahap Şanal oldu. GM Mert Yılmazyerli kupayı dördüncü olarak tamamladı.

 “TÜRK SATRANCI İÇİN DAHA FAZLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

TSF Başkanı Gülkız Tulay, Cumhuriyetin 100. yılını çok özel etkinlik ve projelerle kutlamaya devam ettiklerini söyleyerek, “Ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası ile ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Türkiye İş Bankası Satranç Kupası’nı hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.  “Cumhuriyetimizin 100. yılı Türkiye İş Bankası Satranç Kupası”nın anlamlı ve özel bir kupa olduğunu vurgulayan Tulay, “Sürprizlerle dolu bir kupaydı. Uzun saatler süren, heyacanı yüksek maçlar izledik. Gençlerimizle gurur duyuyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışan bir kupa oldu. Cumhuriyet tarihimizin simge yapılarından Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nde, 12 usta sporcumuz yarıştı. Geleceğimize ışık tutan tarihi bir mekanda kupayı tamamladık. Şampiyonumuzu ve kupaya katılan tüm sporcularımızı mücadeleleri için kutluyorum. Başta ana sponsorumuz Türkiye İş Bankasına ve kupaya emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz’ sözünden ilhamla Türk satrancı için hep daha fazla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA SATRANÇ SPORU ADINA ANLAMLI BİR KİLOMETRE TAŞI OLDU”

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat Sözen, Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nde, Türk satrancının üst düzeydeki mücadelelerine tanık olmaktan duydukları mutluluğu ifade ederek, “Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak düzenlediğimiz turnuva esnasında tanık olduğumuz maçların seviyesi, izleyicilere yaşattığı heyecan dolu anlar ülkemizde satranç sporunun geldiği noktayı bir kez daha gösterdi. Satrancın dünya çapındaki yıldızlarının yanı sıra yurt içinden ve yurt dışından satranç sporuna ilgi duyanların merakla takip ettiği; gelecek yıl Macaristan’da gerçekleştirilecek 45. Dünya Satranç Olimpiyatı öncesinde ülkemiz satranç sporcularının kendilerini zorlu rakipler karşısında sınama imkânı bulduğu bir turnuva oldu. Cumhuriyetin 100. Yılı Türkiye İş Bankası Kupası’nda mücadele eden tüm sporcularımıza teşekkür ediyor, ilk 3’te yer alanları kutluyor, hepimizi gururlandıran ulusal ve uluslararası başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: Baskent