Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü ile İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından oluşturulan denetim ekibi tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, hijyen kuralları ile "Çubuk turşusu" üretimi kriterlerine uyulup uyulmadığı konularında kontroller yapıldı.

Denetimlerde, yasalara aykırı ve gerekli sağlık koşullarına uyulmadan üretim yapıldığı tespit edilen işletmeler hakkında tutanak tutuldu.

İlçelerindeki yöresel ürünlerin kalitesinin korunarak gelecek nesillere aktarılması için gerekli Çubuk Belediye Başkanı Demirbaş, imalathanelerde temizlik, hijyen ve düzen kontrollerinin yapıldığını söyledi.

İlçe genelindeki 27 imalathane denetimden geçirileceğini aktaran Demirbaş, ‘’Artık uluslararası marka haline gelen Çubuk Turşusu'nun kalitesini korumak ve lezzetinden ödün vermeden üretilmesini sağlamak amacıyla bu kontrolleri sürekli yapmak zorundayız. Ekiplerimiz tarafından kurallara uymayanlara gerekli uyarılar yapılırken, kurallara harfiyen uyan işletmelere de gerekli teşekkürler yapılıyor.’’ diye konuştu.

Kaynak: AA