Çubuk Belediyesi on bir ayın sultanı ramazan ayı için hazırlık çalışmalarını tamamladı. Belediye tarafından bu yıl ilk defa kurulan çadırda ramazan ayı boyunca ‘Gönül Sofrası’ sloganıyla 4 çeşit iftar yemeğiyle vatandaşların güzel bir ramazan ayı geçirmelerini sağlayacak.

Belediye ilçe merkezindeki Atatürk Parkında kurulan iftar çadırıyla vatandaşların oruçlarını açmalarını sağlayacak. Yoksullara yaptıkları yardımları artıran belediye ekipleri, her akşam tespit edilen yaklaşık 200 eve sıcak yemek gönderecekken, ihtiyaç sahibi ailelere de gıda kolisi dağıtacak.

Çalışmaları yerinde inceleyen Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, ‘Gönül Sofrası’ sloganıyla açacakları iftar çadırında zengin fakir herkesin bir arada olacağını belirtti.

Ramazan ayı boyunca bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunacaklarını bildiren Başkan Demirbaş, “Yapacağımız organizasyona tüm ilçe halkımız sahip çıkıyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Esnaflarımız, vatandaşlarımız ‘biz ne yapabiliriz’ diye bizlere soruyor. Bizde çorbada herkesin tuzu olsun istiyoruz. Sadece belediyemizin imkanlarıyla değil, tüm ilçe halkımızın bu hayırda katkısı olacak” dedi. 

Bu ramazanın ilçelerinde daha da çok dayanışma, birlik ve beraberlik içerisinde yaşanacağını kaydeden Başkan Demirbaş, “Garip gurabanın, ihtiyaç̧ sahibi vatandaşlarımızın, büyüklerimizin korunması, gözetilmesi gereken bir ayda, fakir zengin hepimiz bir sofrada olacağız. Gönül soframıza gelemeyenler için de oluşturduğumuz ekiplerle evlerine sıcak iftar yemeklerimizi ulaştıracağız. Buradan tüm ilce halkımızı, bu güzel çalışmaya davet ediyorum. Sloganımız ‘Çorba da senin de tuzun olsun’. Bu sofra gönül sofrası, buraya fakir olan hemşerimiz de zengin olan hemşerimiz de gelecek” diye konuştu.

Kaynak: Bülten