Çocukluk çağı kanserleri konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan “Bir Günlük Değil, Ömürlük Hatıra” projesi, Amgen Türkiye ve Make-A-Wish Türkiye iş birliğiyle gerçekleştirildi.
Akut lenfoblastik lösemi (ALL) ile mücadele eden 12 çocuktan hayallerindeki oyuncak veya karakteri resmetmeleri istendi. Çocukların çizimleri, üç boyutlu tasarımlara dönüştürülerek fiziksel hatıralar haline getirilirken, çizimlerden ilham alınarak animasyonlar da hazırlandı.

Projenin tanıtımı, 24 Eylül 2026’da İstanbul’da düzenlenen buluşmada gerçekleştirildi. Etkinlikte çocukların çizimlerinden hayat bulan eserler ve projenin hikâyesi basın mensuplarıyla paylaşılırken, Çocukluk Çağı Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında farkındalığın artırılmasının önemine dikkat çekildi.
Proje kapsamında hazırlanan üç boyutlu hatıralar ve animasyonlar daha sonra çocuklara ulaştırıldı. Böylece çocukların hayallerinden yola çıkan proje, başladığı yere, çocuklara geri döndü.
Amgen Türkiye Genel Müdürü Oğuz Akandil, projenin çocukların yaratıcılığını kalıcı bir deneyime dönüştürdüğünü belirterek, lösemiyle mücadelede bilimsel gelişmelerin yanı sıra hastalar ve aileleri konusunda toplumsal farkındalığın artırılmasının önemine dikkat çekti.
Make-A-Wish Türkiye CEO’su Özlem Özen ise iş birliğinin çocukların hayallerine alan açtığını belirterek, çizimlerin gerçeğe dönüşmesinin çocukların hayallerine verilen değeri somut ve kalıcı bir deneyime dönüştürdüğünü ifade etti.



