CHP’li Suiçmez, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, artan kadın ve çocuk cinayetleri nedeniyle iktidarı sert bir şekilde eleştirdi. Suiçmez, İstanbul Sözleşmesi’nden hukuka aykırı bir şekilde çekilmenin sonuçlarına dikkat çekerek, iktidarı kadın ve çocukları korumamakla suçladı.

Suiçmez konuşmasında, “Her geçen gün artan kadın ve çocuk katliamlarının nedeni bu iktidardır. İstanbul Sözleşmesi’nden hukuka aykırı bir şekilde çekildiklerinde her yerde haykırdık. ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır’, dedik” ifadelerini kullandı.

“Kadın ve çocuk kırımının sebebi onları korumayan, suç işlenmesini önlemeyen, etkin ceza vermeyen, politika üretmeyen iktidardır” diyen Suiçmez, demokratik, laik sosyal devlet ilkesinden uzaklaşıp; cumhuriyet devrimleriyle hesaplaşmak isteyenlere cesaret veren iktidarın, kadın-çocuk cinayetlerinin sorumlusu olduğunu ifade etti.

Suiçmez, “Bugün, yine haykırıyoruz. Sorumlusu sizsiniz. Kadınların ve çocukların kanları üzerinizdedir. İstanbul Sözleşmesi’ni yürürlüğe koymak için daha kaç çocuğun ve kadının öldürülmesini bekleyeceksiniz?” diyerek iktidarı tekrar İstanbul Sözleşmesi’ni yürürlüğe koymaya çağırdı.

Muhabir: Cemil Cahit SARAÇOĞLU