Siyaset

CHP’li Öztrak: “Vergi paketi fragmandı, asıl korku 2025’te”

100 bin lira üstü kredi kartlarına 750 lira savunma sanayi destekleme fonuna ek katkı payını da içeren kanun teklifine yönelik tepkiler sürüyor. CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, geri çekilen vergi paketinin ‘fragman’ olduğunu belirterek, “Asıl korku 2025’te” yorumunu yaptı.

Öztrak, Eylül ayı bütçe gerçekleşmeleri ile IMF’nin Türkiye hakkında 4. Madde Gözden Geçirme Raporunu yazılı bir açıklamayla değerlendirdi. Öztrak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada IMF’nin Türkiye hakkındaki son raporunda, Türk yetkililere atfen 2025’te sıkı maliye politikası uygulanacağı görüşlerine yer verilmesine dikkat çekerek, “Bu ifadelerin Hükümet yetkililerine atfen IMF’nin 4. Madde Raporu’na yazılması, Hükümetin uluslararası piyasalara bir nevi taahhüdü anlamına gelir” dedi. Öztrak, söz konusu raporda maliye politikasında 2025 için milli gelirin yüzde 2,5’ine varan bir sıkılaşmadan da bahsedildiğini, bunun cari fiyatlarla 1,5 trilyon liralık bir önlem paketi anlamına geldiğini ifade etti.

Aynı raporda KDV’de tek orana geçilmesi, tüketicilere yapılan enerji desteklerinin sona erdirilmesi, kamu yatırımlarının kısılması, maaş ve ücretlerin enflasyona göre belirlenmesi gibi vatandaşın canını acıtacak pek çok önlemden de bahsedildiğini kaydeden Öztrak, “Tüm bunlar, Hükümetin dün geri çektiği vergi paketinin, önümüzdeki yıl vizyona sokacağı filmin sadece fragmanı olduğunu gösteriyor. Esas korku filmini 2025’te seyredeceğiz… Sarayın elinde, önümüzdeki yıl çok daha ağır bir hayat pahalılığı ve işsizlik dalgası bizleri bekliyor” dedi.