CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TÜİK’in enflasyonu yanlış hesaplayarak halkı mağdur ettiğini ifade etti. TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yapan Kış, TÜİK’in verileri kararttığını halka yanlış bilgiler verdiğini iddia etti.

Kış, TÜİK’in gerçek enflasyon verilerini gizlediğini, artık inandırıcılığının ise kalmadığını belirterek “TÜİK kendi başkanlarına bile sansür uyguluyor, başkanın yaptığı açıklamalar kurumun sitesinde yer almıyor” dedi.

Kış konuşmasına şöyle devam etti: “Kuruluşundan bu yana güncel, güvenilir, tarafsız istatistik üretmekle görevli Türkiye İstatistik Kurumu, bugün içler acısı bir durum yaşamaktadır. Ne güvenirliği, ne de tarafsızlığı kalmıştır. Haziran 2022’den beri madde fiyat listesini açıklamayan, yargı kararlarını hiçe sayan TÜİK, geçmiş verileri silmeye ve değiştirmeye başlamıştır.

TÜİK açıkça suç işlemektedir. Sansürcü, yargıya meydan okuyan, güvenirliğini, şeffaflığını yitiren TÜİK yönetimini uyarıyoruz. Siyasi kimliğinizden sıyrılın, görevinizi layıkıyla yapın  ve milyonlarca insanın hayatıyla, geçimi ile oynamaktan vazgeçin!”

Muhabir: Merve Us Acıoğlu