Siyaset

CHP’li Karabat: 2025 zorlu geçecek

CHP Genel Başkan Yarımcısı Özgür Karabat, Türkiye’de kriz ve yoksulluk özellikle toplumun belli kesimlerinde derinden hissedilir hale geldiğini söyledi.

Gündelik yaşamını sürdürmekte zorlanan milyonlarca yurttaşın durumu küresel endekslere de yansımaya başladığını ifade eden Karabat, Türkiye’nin 48 ülke arasında 45’inci sırada yer aldığını ifade etti. Karabat, “2025 yılında bu tablo maalesef daha da kötü olacak” dedi.

Sosyal medya hesabı X’te emeklilerin durumuna ilişkin veriler paylaşan Karabat, uluslararası araştırma verilerinden hareketle AKP’nin ekonomi politikalarını eleştirdi. “AKP’nin yoksulluğu derinleştiren ekonomi politikaları sonucu emekliler açlık sınırının altında yaşıyor” diyen Karabat, bu durumun dünyadaki araştırmalara da yansıdığını söyleyerek Mercer adlı araştırma şirketinin Küresel Emeklilik Endeksi’nin verilerini paylaştı.

“IMF’nin önerisi…”

Türkiye’nin 48 ülke arasında 45’inci sırada yer aldığı araştırmada Türkiye’nin Batı ülkelerinin yanı sıra Botsvana, Peru, Kolombiya gibi ülkelerin de gerisinde olduğuna vurgu yapan Karabat, 2025 yılında da bu tablo maalesef daha da kötü olacağını ifade etti. CHP’li Karabat, “Çünkü AKP’nin planı, gerçekleşen enflasyon değil, IMF’nin de önerdiği gibi hedeflenen enflasyona göre maaş zammı yapmak” dedi.

2025 bütçesinde emekli yok!

AKP’nin 2025 yılı bütçesine eleştirel getiren Karabat “AKP’nin 2025 bütçesine bakıyorsunuz, vergi gelirleri yüzde 50’ye yakın artıyor. Ama maaş zamları, hayali olan düşük enflasyon hedeflerine göre yapılıyor” dedi.

Ekonomik krize, toplumsal çürüme de eşlik ediyor diyen CHP’li Karabat “Geldiğimiz noktada ‘Batı bizi kıskanıyor’dan, Hindistan ile yarışan Türkiye haline geldik” değerlendirmesi yaptı.