Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay’da sağlık emekçilerinin karşı karşıya olduğu sorunlarla ilgili yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Aylardır hastanelerdeki yetersiz altyapı, donanım eksiklikleri, personel azlığı gibi birçok konuda çözülmeyi bekleyen sorunlara dikkat çektiklerini anımsatan Kara, “Hatay’da hem sağlık personeli hem de hekimlerimiz artık isyan noktasına gelmişlerdir” dedi.

“Sağlıkçılar istifa etmek zorunda kalıyor”

Sağlık emekçilerinin Hatay’da teker teker istifa etmek zorunda kaldığına dikkat çeken Kara, “Sağlık emekçileri, sağlık meslek odaları ve sendikalar Hatay’da uzun bir süredir sağlık sisteminde hem yurttaşların hem de kendilerinin karşılaştığı sorunlara dikkat çekmeye çalışıyorlar. Hastanelerdeki yetersiz altyapı, donanım eksiklikleri, personel azlığı gibi birçok konuda çözülmeyi bekleyen sorunların olduğu aylardır vurgulanıyor” dedi.

Doktor maaşları yüzde 50 düştü

Sağlık sistemindeki aksaklıkların birinci basamak sağlık hizmetlerinden başlayarak üçüncü basamak üniversite hastanelerine kadar devam ettiğine dikkat çeken Kara, burada hizmet veren aile hekimlerinin son 3 aydır maaşlarında yüzde 30 ila yüzde 50 arasında düşüş meydana geldiğini söyledi.

Muhabir: Cemil Cahit SARAÇOĞLU