CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2024'ü "Emekliler Yılı" ilan ettiğini hatırlatarak, “2024'ün sonu geldi ne emeklilerin yüzü güldü ne de diğer kesimlerin. Vatandaş enflasyon altında inim inim inliyor. Emekli, çalışan açlık ücretine mahkûm. İşsizlik ortada, çarşı pazar kaynıyor, ev kiraları uçmuş. Getirdiğiniz teklifte vatandaşın sorunları var mı? 3600 ek gösterge var mı? Atama bekleyen öğretmenlere, kamuda taşeron olarak çalışan işçilere kadro var mı? Asgari ücret ile emeklilerle ilgili düzenleme var mı? Hiçbiri yok, zaten bu iktidarın vatandaşın derdini çözmeye yönelik bir çabası da yok” dedi.
"Asgari ücret en az 30 bin TL olsun ve bir emekli maaşı da asgari ücret seviyesine çekilsin" çağrısını tekrarlayan Erdem, “Bütçe görüşmelerinde durmadan dile getirdik, asgari ücret en az 30 bin lira olmalı dedik. Dinlemediler. Çünkü bu iktidar sermayenin, patronun, yandaşın iktidarı. İşçinin, emeklinin, emekçinin sesini duymuyor. TÜİK enflasyonu bile yüzde 47 iken asgari ücrete yüzde 30 zam yapmak bu halkı yoksulluğa mahkum etmektir. Açlık sınırının 20 bin 562 lira olduğu bir ülkede 22 bin 104 lira insanları sefalete mahkum etmektir. Bu kabul edilemez” ifadelerini kullandı.
‘YİNE ANAYASAYA AYKIRI MADDELER GETİRİYORSUNUZ’
CHP Antalya Milletvekili Erdem, “Devlet Memurları Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin 14. maddesinin daha önce Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri ve 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yapılan düzenlemelerin Anayasa Mahkemesi’nce iptal edilmesiyle ilgili olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:
“Anayasa Mahkemesi, hem 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin hem de bu KHK'yle açılan alanlara yönelik olarak Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yapılan düzenlemelerin birçoğunu iptal etti; şimdi bunlarla ilgili düzenlemeleri tekrar getiriyorsunuz. Peki, önümüze getirilen bu kanun teklifinde bunlara dikkat ediliyor mu? Hayır. Bu iktidar Anayasa'ya uymamakta ısrar ediyor. 30 maddeden oluşan bu torba kanun teklifi bu hâliyle de Anayasa'ya aykırılık taşımaktadır. Teklifin 10'uncu, 12'nci, 15'inci ve 27'nci maddelerinin Anayasa'ya aykırı olduğunu dile getirdik. Teklif, bu hâliyle geçerse bazı maddeleri yine muhtemelen Anayasa Mahkemesi kararıyla iptal edilecek dedik, tabii ki yine bizi dinlemediler.”