Siyaset

CHP’den ‘Gebze’ çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, partisinin 30 Haziran’da Gebze’de düzenleceği “Geçinemiyoruz Mitingi” öncesinde CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. “Geçinemiyoruz” diyen her vatandaşa mitinge katılma çağrısında bulunan Taşcıer, “Tüm duyarlı yurttaşlarımızı ve ‘Geçinemiyoruz’ diyen herkesi 30 Haziran’da Gebze’de bizimle birlikte olmaya, seslerimizi hep birlikte yükseltmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. Taşcıer, şunları söyledi:

“Çalışma hayatında yaşanan hukuksuzluklar, yasaklar, keyfilikler, insan yaşamı yerine sermayenin çıkarına odaklanan ve üretimi değil de tüketimi önceleyen politikalar nedeniyle emek rejimi bugün derin bir krizdedir. Ekonomik krizin alım gücünde yarattığı büyük aşınma milyonlarca işçiyi, emekliyi, memuru eziyor, yaşam umudunu tüketiyor. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, emperyalizme karşı milli mücadele ateşini yakmak üzere Samsun'a çıktığında, ülkenin o günlerde içinde bulunduğu durumu, ‘Ulus yorgun ve yoksul bir durumda’ diyerek anlatıyordu. Ne yazık ki o günden bugüne, yani tam 105 yıl sonra yine aynı noktadayız.”

‘SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ ALTI OKTA’

Açıklamasında 31 Mart’ta yapılan yerel seçimin sonuçlarına da değinen Taşcıer, “Milletimiz, CHP’yi bir umut olarak gördüğünü açıkça ilan etmiş, güçlü desteğini sandığa yansıtmış ve sorunların çözümünün altı okta olduğunu beyan etmiştir. CHP, bu talebin bayrak taşıyıcısı olarak geniş halk kitlelerine; ezilen, hor görülen, ötekileştirilen, mağdur edilen kim varsa sahip çıkmaya kararlıdır” dedi.

‘ASGARİ ÜCRETLİNİN SESİ OLACAĞIZ’

Taşcıer’in konuşmasından öne çıkanlar özetle şöyle:

“Bugüne kadar düzenlediğimiz milli eğitim, emekli, çay üreticileri, buğday üreticileri mitingleriyle toplum adına denetleme, uyarma ve itiraz mekanizmasını kararlılıkla yürüttük. Şimdi de emek kenti Gebze’de, milyonların ortaklaştığı ‘Geçinemiyoruz’ feryadına ses olacağız. Açlık endeksine tabi 6.5 milyon asgari ücretlinin hiçe sayılan yaşam hakkı için onların sesi olacağız. Son bir yılda işsizler ordusuna 1 milyon 204 bin kişi daha katıldı. Resmi işsizlerin yüzde 90’ı işsizlik sigortasından faydalanamıyor. İşsizlerin, yoksulların da sesi biz olacağız. 'Geçinemiyoruz' mitinginde asgari ücretle yaşam mücadelesi verenlerin, hayat pahalılığının ağır yükünü taşıyanların ve yıllardır emek verip karşılığını alamayan tüm yurttaşlarımızı; atanmayan öğretmenlerimizi, devletin her kademesinde mülakat mağduru olan, kağıt toplayan emekçilerimizi, ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerin, istihdamdan dışlanan kadınların, güvencesiz çalıştırılanların, MESEM’lerde emeği sömürülenlerin sesine ses olacağız.”