Nursel Dilek MANAVBAŞI

Fotoğraf: Muhammed Ali YAHŞİ

CHP 38. Olağan Kurultayı Ankara Arena Spor Salonu’nda başladı. 81 ilden bin 367 delege yeni genel başkan ve yeni Parti Meclisini seçecek. Kurultayın ilk gününde genel başkanlık adaylığı için imza toplanacak. Daha sonra genel başkanlık için seçim yapılacak.

CHP 38. Olağan Kurultayı ‘İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı’ sloganıyla başladı. Divan başkanlığını İstanbul Büyükşehir belediye başkanı ekrem imamoğlu yapacak. CHP Genel Başkanlığı için Manisa Milletvekili Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu ve eski milletvekili ilhan cihaner arasında yarış olacaktı. Ancak İlhan Cihaner sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla adaylıktan çekildiğini söyledi.

SAĞ TARAF ÖZEL’E SOL TARAF KILIÇDAROĞLU'NA AYRILDI

Ankara Arena Spor Salonu’nda tribünler ikiye ayrıldı. Sağ tarafta Özel’in destekçileri sol tarafta ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun taraftarları yer aldı.

İMAMOĞLU DEĞİŞİM SLOGANLARIYLA KÜRSÜYE ÇIKTI

Kılıçdaroğlu 12.15 gibi salona geldi. Kılıçdaroğlu’nun taraftarları alkışlar eşliğinde ‘Başkan Kılıçdaroğlu’ sloganları attı. Kılıçdaroğlu Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu’yu kürsüye davet etti. İstanbul Büyükşehir belediye başkanı imamoğlu ‘her şey çok güzel olacak’ ve değişim sloganları eşliğinde kürsüye çıktı. İmamoğlu’nun konuşmasında sık sık sesinin kısıldığı gözlerden kaçmadı.

ÖZGÜR BAŞKAN SLOGANLARI ATILDI

Salonun sağ kanadında bulunan Manisa Milletvekili Özgür Özel taraftarları sık sık ‘Özgür Başkan’ sloganları attı.

Editör: Ezgi Bardakçı