Cumhuriyet Halk Partisi’nin 100. yılı anısına oluşturulacağı hatıra ormanı, Ankara Beytepe’de Lodumlu Rekreasyon Alanı karşısında, Ceren Damar Şenel Hatıra Ormanı yanında olacak ve 1923 adet ağaç dikilecek.

ORMANIN İSMİ “CHP 100. YIL HATIRA ORMANI” OLACAK

Organizasyon hakkında açıklama yapan CHP Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu “10 Eylül Pazar günü Ankara’da 1923 ağaçtan oluşacak CHP 100. Yıl Hatıra Ormanı oluşturacağız. Buradaki hedefimiz sadece orman mirasına katkıda bulunmak değil. En son Akbelen’de daha öncesinde ise defalarca halkımızı derinden sarsan madenler, santraller ya da rant uğruna ülkemizin her yanında katledilen; ihmaller, sorumsuzluklar ve liyakatsizlik yüzünden göz göre göre yanan ve yakılan ormanlarımızı hiç unutmamak için de bu ormanı oluşturuyoruz. Yok olan kaynakların yerini tutmasa da cumhuriyetimizin değerlerini, yeniden inşasını, yanan ve kesilen ağaçlarımızın hatırasını hatırlatması için kurulacak ormanın ismi, “CHP 100. Yıl Hatıra Ormanı” olacak. “Geçmişin mirasıyla yeni yüzyıla” sloganıyla gerçekleştirdiğimiz 100.yıl etkinliklerimizin son gününde geleceğe kalıcı bir anı bırakmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

100. Yıl Hatıra Ormanı’nın ilk fidanlarının dikileceği etkinliğe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MYK ve Parti Meclisi üyeleri ile milletvekilleri, belediye başkanları ve parti üyeleri katılacak. 

Kaynak: Başkent