Muhammed Ali YAHŞİ

Ing Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 14. haftasında Çankaya Üniversitesi ile Mehmet Kavan Yapı İzmit Belediyespor, Ankara Spor Salonu’nda karşılaştı. Mücadeleyi Çankaya Üniversitesi 96-92 kazanarak puanını 16’ya yükseltirken Mehmet Kavan Yapı İzmit Belediyespor haftayı 21 puanla kapattı. Maçın en skoreri 30 sayı ile Mehmet Kavan Yapı İzmit Belediyespor’dan Ayşe Cora olurken Çankaya Üniversitesi’nden Brooke Mccarty takımına 25 sayılık katkı sağladı. 

Karşılıklı sayılarla başlayan ilk çeyreğin ikinci yarısında Mehmet Kavan Yapı İzmit Belediyespor, savunmasındaki sertliği artırdı. Çankaya Üniversitesi’ne sayı şansı vermeyen İzmit, rakibine karşı bulduğu sayılarla ilk çeyreği 24-32 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe hızlı başlayan İzmit Belediyespor, bulduğu sayılarla ilk üç dakikada farkı 14’e kadar çıkardı. Kalan 7 dakikada savunmayı iyi yapan Çankaya Üniversitesi hücumda da bulduğu isabetli atışlarla farkı 4’e kadar indirdi. İlk yarı 46-50 İzmit Belediyespor üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci çeyrekte olduğu gibi üçüncü çeyrekte de İzmit Belediyespor, çeyreğe iyi başlayarak skorda farkı açtı. Ancak maçtan kopmayan Çankaya Üniversitesi, üçüncü çeyreğin ikinci yarısında daha iyi bir oyun sergileyerek açılan farkı tekrar kapattı. Ve üçüncü çeyrek 68-70 tamamlandı.

Son çeyrek büyük heyecana sahne oldu. Savunmadaki sertlikle İzmit Belediyespor’u zorlayan Çankaya Üniversitesi, bulduğu hücumlardan da boş geçmedi. Serbest atışlarda da hata yapmayan başkent temsilcisi geride başladığı son çeyreği 96-92 tamamlayarak maçı kazandı. 

Editör: Ezgi Bardakçı