Yerel seçimlerin ardından birçok belediyede işten çıkarmalar yaşanıyor. Çankaya Belediyesi’nde taşerona bağlı olarak çalışan öğretmenlerde kısa bir süre önce işten çıkarılmıştı.

Öğretmenlerin bir kısmı yaz döneminde küçülme gerekçesiyle diğerleri de asgari ücret ve 10 aylık sözleşmeyi kabul etmedikleri için geçen hafta işsiz kaldılar. Belediyenin kendilerine verdiği sözleri yerine getirmemesinden şikayet eden öğretmenler, taleplerine muhatap bulamadıkları gerekçesiyle bugün Çankaya belediyesi önünde eylem yapacak. 

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, süreci kamuoyuyla paylaşmak için bugün 15’te belediye binasının önünde basın açıklaması yapacak.  Özel Öğretmenler Sendikası üyesi öğretmenler dayanışma çağrısı yaparak şu açıklamayı yaptılar:

“Çankaya Belediyesinde taşerona bağlı çalışan öğretmenlerin bir kısmı, yaz döneminde küçülme bahanesiyle işten çıkarılmıştı; diğerleri ise asgari ücrete ve 10 aylık sözleşmelere razı gelmedikleri için geçen hafta işsiz kaldılar! Belediyenin kendilerine verdiği sözleri yerine getirmemesinden şikâyet eden öğretmenler, Belediyeden taleplerine bir muhatap bulamadı.

Muhabir: Nursel DİLEK MANAVBAŞI